FC Utrecht JO15-1 logo

2x
    Mylian Jimenez

Jesse Giebels

Voor PSV O15 stond dit weekend de 18e competitiewedstrijd op het programma. Het behaalde in de voorgaande 17 duels 31 punten met een doelsaldo van 28 voor en 16 tegen en staat daarmee op de vijfde plek. FC Utrecht speelde nu al de 20e wedstrijd, behaalde tot nu toe 25 punten en scoorde net zo vaak als dat ze doelpunten incasseerden, 35 keer. Daarmee stond de gastheer vooraf op zevende plek.

De eerste kans was voor de thuisploeg. Binnen een minuut kreeg één van de spitsen een grote kans, maar hij schoot over. PSV was gewaarschuwd. Maar had het zeer lastig in de beginfase. Het kwam op achterstand toen in de zesde minuut keeper Aron van Lare een harde voorzet los moest laten waarna de spits van dichtbij simpel de 1-0 kon scoren. Naarmate de eerste helft vorderde kwam PSV beter in de wedstrijd. Echt uitgespeelde kansen kon het echter niet noteren. Daarvoor was het spel in de eindfase te slordig. Misschien had het een penalty moeten krijgen toen Ruben van Bommel na een goede voorzet van Jasper Huijzer op doel schoot en een Utrecht speler hands maakte. Vlak voor rust kwam PSV alsnog langszij. Een corner van Mylian Jimenez werd uitstekend door Jesse Giebels binnen gekopt. Met de 1-1 stand gingen beide ploegen rusten.

Na rust kwam PSV al snel op voorsprong. Ruben van Bommel ging goed door op links en gaf de bal hard voor waar bij de tweede paal Milan van de Riet de bal weer voorgaf. Het was voor de meegelopen Mylian Jimenez vervolgens een koud kunstje om de bal van dichtbij binnen te schieten. Vervolgens gebeurde er lange tijd geen spannende dingen in het doelgebied. Jesse Giebels gooide zich een keer voor een schot, en Mohamed Nassoh zag een schot op het laatst geblokt worden. In de 53e minuut gooide PSV het duel in het slot. Een corner van Mohamed ging richting Mylian die vervolgens iets geniaals deed. Hij nam de bal halfhoog met een volley ineens op zijn slof en zag de bal in de verre hoek binnenvallen. Wat een fabuleus doelpunt!! Na deze treffer moest Aron nog tweemaal handelend optreden bij afstandsschoten, en konden beide ploegen nog een penalty krijgen. In beide situaties zag de scheidsrechter geen overtreding waardoor de wedstrijd eindigde in een knappe 1-3 overwinning.

Opstelling: Aron van Lare (c); Cel Teunen, D'Leanu Arts, Jesse Giebels, Nawaaz Landfeld; Mylian Jimenez, Dylan Hopman (47' Martijn Zuijderwijk), Mohamed Nassoh; Jasper Huijzer, Milan van de Riet, Ruben van Bommel.