PSV O17 logo

Yorbe Vertessen

Damian Timan

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Ajax O17 op het programma. Vorige week was de thuiswedstrijd tegen Ajax O17 nog afgelast, door de slechte weersomstandigheden (sneeuwval) was het veld was onbespeelbaar.

Maar vandaag was het goed weer, het zonnetje scheen en we wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden voor PSV O17. Maar de trainers zetten voor de wedstrijd de jongens op scherp. De eerste 10 minuten zette Ajax O17 PSV onder druk. PSV kon alleen lange ballen te geven op onze aanvallers, wat ook steeds gevaar bracht in de verdediging van Ajax O17. Zo kreeg Damian Timan in de beginfase van wedstrijd een kans om te scoren, maar hij kopte in de handen van de keeper. In de 15e minuut nam Mohammrd Amine Ihattaren een vrije trap vanaf de rechterkant. Mees Kreekels kopte met het hoofd de bal door op Damian Timan, die de 0-1 scoorde. Kort daarna had PSV O17 een grote kans om de 0-2 binnen te schieten, maar helaas ging de bal voorlangs. In de 31e minuut kreeg Ajax O17 een vrije trap, die binnen werd getikt: 1-1.

In de tweede helft werd het speelveld klein gehouden door zowel Ajax als PSV. Maar in de 65e minuut kon Yorbe Vertessen de 16 meterlijn binnenlopen, maar hij werd door een verdediger neergehaald. PSV kreeg een penalty en de verdediger van Ajax werd van het veld gestuurd zodat het met tien man kwam te spelen. De strafschop zelf werd benut door Yorbe Vertessen 1-2. Ajax zette daarna alles op alles om de gelijkmaker te maken, maar het geluk was deze keer aan PSV-zijde. Ajax scoorde niet meer. Lat en paal die stonden in de weg en in de 70e minuut werd ook nog een penalty gemist. PSV hield stand door hard te werken en als team te spelen, wat een groot compliment waard was van de trainers.

Opstelling: 1 Maxime Delanghe; 2 Shurandy Sambo, 3 Mees Kreekels, 4 Elgero King, 5 Ian Maatsen; 6 Mathias Ullereng Kjolo, 7 Nigel Thomas (55’ Mathijs Bel ), 8 Damian Timan; 9 Yorbe Vertessen, 10 Mohammed Aminr Ihattaren (75’ Andi Koshi) en 11.Sekou Sidibe.