24 maart, 00:00
PSV A1 logo
Heerenveen/Emmen A1 logo

De lente breekt aan, het weer wordt vriendelijker en de tijd om te voetballen wordt leuker. Nu alleen nog de punten pakken wat de laatste weken net niet lukte.
    Alles dus voor handen om er een leuke middag van te maken. En wat wil je dan, 70 % balbezit voor PSV, diverse leuke tot goede kansen en zoals zo vaak, dan heb je niet al te veel geluk.
    Wat kansjes van Zakaria en Ruben waren niet genoeg om de keeper van NAC te passeren, al wist deze bij de kans van Ruben, niet dat en hoe hij de bal stopt. Ook weet Zakaria uit
    een vrije trap de bal nog, buiten bereik van de keeper, steenhard op de kruising te knallen.
    Maar t blijft 0–0 en we gaan naar de rust toe. En dan is daar toch dat ene moment dat we er niet helemaal bij zijn en staand bij de tweede paal weet de nummer 7 van NAC de 1 – 0 aan te tekenen.
    Dan moet het dus in de tweede helft gebeuren. We zijn dan ook weer veelvuldig aan de bal maar er moet toch eerst een handsbal aan te pas komen om ervoor te zorgen dat
    Anthony uit de toegekende penalty de zeer verdiende gelijkmaker aantekent. 1 – 1.
    Dan gaat de wedstrijd snel over en weer en is het mogelijk dat beide teams de winnende goal nog kunnen scoren. Een indirecte vrije trap binnen ons strafschopgebied wordt door NAC
    gelukkig over het hoge hek geschoten zodat de stand niet meer veranderd.
    En zo zie je maar weer: in de eerste helft heb je geen geluk en in de tweede komt er ook nog pech bij .
    Volgende week staat de ontmoeting met Heerenveen op het programma, dus alvast succes.

PSV: Eric Verstappen, Joshua Brenet, Riechedly Bazoer, Jorrit Hendrix, Wouter Soomer, Thomas Horsten, Elvio van Overbeek, Farshad Noor (55 Jakobsen), Ruben Bentancourt, Mohamed Rayhi (70 Anthony van den Hurk), Zakaria Bakkali (70 Alberto Antonio).
    Heerenveen/Emmen: Bas Douma, Thomas de Jong (Rudmer Loonstra), Jens Streutker, Robert van Koesveld (Juan van Dorpel), Fahd Aktaou, Stephen Walmolts, Bilal Basacikoglu, Daley Sinkgraven (Roelof Strikwerda), Vasileios Emmanouil (Antal Péter), Daniel Geissler, Hakim Ziyech (Adnan Harhour).