24 februari, 14:00
PSV O15 logo
sc Heerenveen JO15-1 logo

Het verslag

In de achtste finale van de bekercompetitie trad PSV O15 onder koude omstandigheden op De Herdgang aan tegen sc Heerenveen. Eerder dit seizoen leverde dezelfde wedstrijd in de reguliere competitie een ruime 6-0 overwinning op. Maar zeker de eerste fase had PSV het zeer lastig toen. Om zich voor de volgende ronde te plaatsen moest het team van coach van Edwin de Wijs vandaag vanaf het eerste fluitsignaal alert en fel zijn.

Maar de start was niet om over naar huis te schrijven. Want al binnen de minuut trof de sc Heerenveen spits de buitenkant van de paal na onoplettendheid achterin. Daar kwam de thuisploeg goed weg! Het eerstvolgende wapenfeit was van PSV zijde: in de 5e minuut ging Jasper Huijzer goed door aan de rechterzijde en zijn balletje terug op Mylian Jimenez was ook goed. Mylian nam de bal van buiten de zestien vol op de wreef, maar de redding van de Heerenveen-doelman was zeer fraai. Hij tikte de bal vlak onder de lat vandaan tot corner. Die vervolgens door Dylan Hopman net naast gekopt werd. Nadat Milan van de Riet tweemaal met een afstandsschot niet tot scoren kwam, bracht Heerenveen in de 28e minuut de 0-1 op het scorebord. Via een ingooi kwam een middenvelder aan de bal die simpel een Friese speler in het strafschopgebied vrij voor keeper Aron van Lare kon zetten. De Fries bleef koel (kon ook niet anders met dit weer) en scoorde rustig.

Na rust werd het spel er van beide kanten niet beter op. PSV probeerde het, maar het team oogde niet fris en kon weinig creĆ«ren. Het was afhankelijk van met name stilstaande situaties om dreigend te zijn. Maar een vrije trap binnen de zestien, toegekend wegens te lang vasthouden van de bal door de keeper, werd hard in de muur geschoten. Het spel speelde zich nagenoeg volledig op de elft van Heerenveen, maar zij kregen wel de grootste kans op een treffer. PSV had geluk dat de spits na een counter het van grote afstand probeerde in plaats van nog een meter of 20 door te lopen. Waardoor Aron simpel redding kon brengen. PSV was niet bij machte om de stand nog gelijk te trekken waardoor het teleurstellend uitgeschakeld werd voor het verdere verloop in de bekercompetitie.

Het team kan zich dus gaan richten op de competitie en de toernooien die gaan komen. Als de weergoden het toelaten, dan speelt het komende week wederom twee wedstrijden. Dinsdag staat Twente thuis op het programma, zaterdag Ajax uit. Twee kansen om de kater van vandaag snel weg te spoelen.

Opstelling: Aron van Lare (c); D'Leanu Arts, Jenson Seelt, Jesse Giebels, Nawaaz Landfeld; Mylian Jimenez, Dylan Hopman (52' Milan Vossen), Mohamed Nassoh; Jasper Huijzer, Milan van de Riet, Martijn Zuijderwijk.

Gele kaart: Milan van de Riet