Ajax AFC JO14-1 logo

2x
    Ruben van Bommel
  2. Wedstrijdverslag

PSV speelde een zwakke eerste helft en keek met de rust daarom terecht tegen een 3-1 achterstand aan. In de tweede helft herstelde PSV zich maar PSV was niet meer bij machte om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 4-2 verloren.

In de 7e minuut had PSV een goede kans om op voorsprong te komen. Sven Simons stuurde Shi-jon Martina weg. Zijn harde voorzet werd door Ruben van Bommel over geschoten. Ajax drong echter aan en in de 12e minuut leverde dit Ajax een vrije trap op halverwege de helft van PSV. De vrije trap werd door PSV slecht weggewerkt waarna een Ajax-speler van achttien meter de bal kon inschieten, 1-0. PSV probeerde direct iets terug te doen maar een mooi schot van Chahid el Allachi werd door de Ajax-goalie goed gepakt. Het spel van PSV werd er daarna niet beter op. Er was veel onnodig balverlies en er was totaal geen samenhang tussen de linies. Ajax kon gemakkelijk de vrije man vinden en in de 20e minuut leverde dit wederom een doelpunt op. Een counter van de thuisclub kon gemakkelijk worden ingetikt, 2-0. Ajax was in deze fase veruit de bovenliggende partij waardoor de thuisclub in de 23e minuut verder kon uitlopen. Een inzet van een Ajax-speler werd door de PSV-goalie in eerste instantie nog gekeerd maar de rebound werd ingetikt, 3-0. PSV kwam er niet aan te pas en het mocht blij zijn dat Ajax nog enkele goede kansen onbenut liet. Op slag van rust kon PSV dan toch nog iets terug doen. Een steekbal van Sven Simons op Jesper Uneken werd door Jesper goed breed gelegd op Ruben van Bommel. Ruben verzilverde deze kans, 3-1.

PSV kwam met de beste bedoelingen uit de kleedkamer, maar direct na de aftrap kon de thuisclub weer scoren. Na een bal door het centrum van de PSV-verdediging stond een Ajax-speler alleen voor de PSV-goalie. Met een lob tekende hij voor de 4-1 aan. PSV deed zijn best, maar het speelde onrustig en te gehaast. Desondanks wist PSV in de 49e minuut de achterstand weer te verkleinen. Een steekbal van Chahid el Allachi bracht Ruben van Bommel vrij voor de Ajax-goalie waarna Ruben in de verre hoek de 4-2 binnen schoot. Dit was het sein voor PSV om meer druk te zetten op het spel van Ajax. In de 55e minuut had Livano Comenencia een mogelijkheid maar zijn schot ging naast. Twee minuten later was Ajax dichtbij een doelpunt, maar de bal werd van de lijn gehaald. In de laatste tien minuten had er nog meer in gezeten voor PSV, maar de mogelijkheden die werden gecreëerd werden niet benut omdat de overtuiging ontbrak. Ajax kwam hierdoor niet meer in de problemen waardoor PSV zonder punten huiswaarts keerde.

Opstelling: Niek Schiks (35’ Kjell Peersman), Livano Comenencia, Luc Netten, Yaël Gil y Muinos, Jaivy Lourens, Matteo Dams, Ruben van Bommel, Sven Simons (35’ Julian Kuijpers), Jesper Uneken, Chahid el Allachi, Shi-jon Martina (35’ Milan Govaers).