24 januari, 00:00
De Graafschap A1 logo
PSV A1 logo

Verslag De Graafschap
    De Graafschap A1 heeft de onderlinge confrontatie met PSV verloren. De teams hadden voorafgaand aan het duel een gelijk puntenaantal, waardoor de wedstrijd zeer belangrijk was. PSV toonde zich echter effectiever voor het doel: 0-3.

Doordat de thuisploeg niet helemaal scherp aan het duel begon, moest er binnen het kwartier al gelijk orde op zaken worden gesteld. PSV had een licht overwicht en was minder slordig dan De Graafschap. Na een kleine twintig minuten moest de thuisclub handelend optreden tegen de rappe rechtsbuiten van de gasten. De flankspeler werd echter geen strobreed in de weg gelegd op zijn weg naar het doel, waarna hij kon uitzoeken welke medespeler de 0-1 binnen mocht tikken. Het was de centrale middenvelder van de gasten, die uiteindelijk zorgde voor de voorsprong van PSV.

Speldenprikjes van De Graafschap konden PSV in het volgende kwartier niet deren en PSV werd na 32 minuten nogmaals zeer gevaarlijk. De buitenspelval van de gastheren klapte niet goed dicht en plots verscheen de aanvoerder van de gasten vrij voor doelman Erik Evers. Het verlengstuk van de trainer besloot het te proberen met een wippertje, maar de bal passeerde de verkeerde kant van de paal.

Ook in de tweede helft had PSV de betere kansen, waardoor De Graafschap bijna voor een tweede keer moest buigen. Tweemaal ging een kopbal net naast en de derde kans op rij werd door de spits van de Eindhovenaren langs de paal gekruld. Niet veel later liet ook De Graafschap eindelijk eens wat van zich zien. Sven Spekking stoomde langs de rechterkant van het veld op, leverde een perfecte voorzet af, maar Carlos dos Santos ging onder de bal door.

In de 57ste minuut van de wedstrijd had de thuisploeg een strafschop moeten krijgen. Niek Sebens werd getorpedeerd door de keeper van PSV. De arbiter had het voorval waargenomen maar besloot bewonderenswaardig geen strafschop toe te kennen aan De Graafschap. De frustraties liepen wat op en zeven minuten later verdubbelde PSV de score. Het was een dubieus doelpunt, daar er eerst niet gefloten werd voor gevaarlijk spel van de Eindhovenaren en vervolgens niet voor de handsbal van de rechtsbuiten, die gemakkelijk doelman Erik Evers omspeelde en de 0-2 scoorde.

De Graafschap kwam tekort om de aansluitingstreffer te produceren. Tim Keurntjes had de 1-2 op zijn voet, maar zijn vrije trap vanaf de rechterkant van het veld spatte uiteen op de lat. Per slot van rekening kwam PSV nog op 0-3, nadat een diepe bal via de kluts voor de voeten viel van de linksbuiten, die vervolgens fraai scoorde.