3. Doelpunt

Rens Boon
  4. Wedstrijdverslag

PSV O13 boekt zege na sensationele comeback

In de topper tegen Feyenoord heeft PSV O13 een nieuwe overwinning bijgeschreven. De ploeg stond een kwartier voor tijd nog met 0-2 achter, maar knokte zich naar een knappe 4-3 overwinning. De eerste helft was pas net onderweg, toen PSV al een domper te verwerken kreeg. Een vrije trap van Feyenoord werd slecht verwerkt, waarna de spits van de Rotterdammers de bal onhoudbaar binnen trapte. PSV liet zich niet van de wijs brengen en ging op jacht naar een snelle gelijkmaker. Zo was Isaï Middag dichtbij, zag Boet Mulders een poging gestopt worden door de doelman en had Rodin Oesterholt de pech dat zijn poging op de kruising belandde. Achterin gaf de Eindhovense defensie weinig weg en hoewel PSV dus de bovenliggende partij was, stond het na 35 minuten toch met 0-1 achter.

Net als de eerste helft, begon PSV ook niet goed aan het tweede bedrijf. Een middenvelder van Feyenoord mocht zomaar doorlopen en van dertig meter trapte hij de 0-2 binnen. PSV was even van slag en had in deze fase moeite om tot kansen te komen, maar een kwartier voor tijd scoorde de ploeg toch de verdiende aansluitingstreffer. Een schot van Sami Bouhoudane werd geblokt, waarna de bal voor de voeten van Dichano Bulo viel. De jonge rechtsbuiten bleef rustig en tikte de bal onder de Feyenoord-doelman door. PSV rook dat er meer in zat en al snel na de aansluitingstreffer viel ook de gelijkmaker. Een fantastische voorzet van Gino Verhulst viel tussen de centrale verdedigers in, waarna Sami Bouhoudane krachtig binnen kon koppen. PSV ging op jacht naar meer en dat kreeg het al snel. Isaï Middag vond met een fijne pass Dichano Bulo. De aanvaller snelde voorbij zijn tegenstander en oog-in-oog met de doelman plaatste hij de bal in de verre hoek. De vreugde bij de Eindhovenaren was groot, aangezien de ploeg zich in vijf minuten tijd van 0-2 naar 3-2 wist te knokken. Vlak voor tijd besliste Rens Boon de wedstrijd met een vierde Eindhovens doelpunt. De linksback kreeg de bal op het middenveld, passeerde twee tegenstanders en schoot de bal in de verre hoek. Direct na de 4-3, een vrije trap die door een Rotterdamse aanvaller binnen werd gekopt, beëindigde de arbiter de wedstrijd. Ondanks het feit dat PSV O13 onnodig met 0-2 achter kwam, liet de ploeg de hoofden niet hangen en wisten ze de wedstrijd knap om te buigen.

Dinsdag speelt de ploeg een oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch (aanvang 17:30), waarna op 7 december Vitesse op bezoek komt op PSV Campus De Herdgang. Aftrap van deze wedstrijd is om 11:00 uur.

Stijn Kuijsten; Yalen Meulendijks (25/Jari Horsten), Michael Bresser, Steyn Mussche, Rens Boon; Benjamin Khaderi, Isaï Middag, Boet Mulders (56/Pieter van de Beek); Gino Verhulst, Sami Bouhoudane, Rodin Oesterholt (35/Dichano Bulo).