2x
    Ruben van Bommel
  5. Wedstrijdverslag

PSV tankt zelfvertrouwen

PSV O16 deed zaterdag prima zaken in en tegen Dordrecht. In een kopie van de thuiswedstrijd die in een ruime 7-0 overwinning eindigde, kwam de teller opnieuw op 7 voor en 0 tegen te staan. Het team tankte daarmee het nodige zelfvertrouwen voor de komende wedstrijden waarin de plaatsing voor de kampioensklasse in de tweede competitiehelft beslist gaat worden.

PSV liet zich zaterdag niet ten prooi vallen aan het gevaar van onderschatting van FC Dordrecht door de monsterscore in de thuiswedstrijd. Het devies was om net als in die wedstrijd rustig te blijven, geduld te hebben en te vertrouwen op de eigen kwaliteiten. En dat pakte ook nu prima uit, PSV kwam verdedigend niet in de problemen en creëerde meer dan een handvol goede kansen. Bij rust stond al een comfortabele 0-3 op het scorebord, die in de tweede helft geconcentreerd en zonder bovenmatige inspanning tot een fraaie 0-7 werd uitgebreid.

In de 17e minuut opende Chahid de score uit een vrije trap die hij met enige hulp van de muur in het dak van de Dordrechtse goal krulde. Een kwartier later werd linkerspits Tyron gevloerd in het strafschopgebied. Specialist Ruben schoot de toegekende penalty onberispelijk tegen de touwen, 0-2. Een paar minuten voor rust schoot Chahid hard bij de tweedee paal zijn tweede van de middag binnen na een goede voorbereidende actie van Tyron. Ruststand 0-3.

Tien minuten na rust maakte Chahid zijn derde en mooiste van de middag. Een slecht uitverdedigde bal kwam voor zijn voeten en zonder twijfel lobte hij die ineens van afstand over de uitgelopen keeper, die er alleen maar naar kon kijken; 0-4. Nadat de scheidsrechter in de 42e minuut een treffer van Tyron wegens buitenspel afkeurde, kreeg Chahid het nog een keer te pakken. Met een goede actie bezorgde hij de bal in het strafschopgebied bij Lars, die goed aannam en direct uithaalde, 0-5. Tien minuten later versierde Ruben vakkundig zijn tweede penalty. Met precisie legde hij de bal op de hand van een Dordtse verdediger, waarna hij zijn tweede van de middag mocht binnenschieten. In de 73e minuut tot slot maakte Jaivy de 0-7 vol met een fraaie volley na een assist van Ruben.
    Een prima overwinning voor de O16. PSV staat derde op de ranglijst en speelt zaterdag uit tegen FC Twente (15:00 uur), de nummer 4 in de stand met slechts een punt minder. Een plaats bij de bovenste vier ploegen die naar de kampioensklasse promoveren staat dan ook op het spel, en gezien het bizarre 4-4 gelijkspel eerder dit seizoen op De Herdgang is een vermakelijke wedstrijd te verwachten.

Niek Schiks; Koen Jansen, Luc Netten (54/Matteo Dams), Yaël Gil y Muinos, Julian Kuijpers; Lars Putters, Chahid el Allachi © (62/Sven Simons), Jamal Gonzaga (52/Tijmen); Ruben van Bommel, Schi-jon Martina, Tyron Perret Gentil (64/Jaivy Lourens).