1-3
23 november, 00:00
PSV D2 logo
FC Twente (Hengelo) D2 logo

FC Twente begon fel aan de wedstrijd en zette PSV direct onder druk. Dit leverde in de derde minuut al een doelpunt op voor de bezoekers. Door een combinatie door het centrum van de verdediging van PSV kwam een speler van FC Twente vrij voor Peter. In eerste instantie wist Peter het schot nog te keren maar in de rebound werd hard ingeschoten 0-1. PSV probeerde onder de druk van FC Twente uit te komen maar PSV kon de vrije man niet vinden. In de achtste minuut leed PSV onnodig balverlies op de helft van FC Twente. Een mooie steekbal bracht de spits van de bezoekers in stelling. Na een sprint van ongeveer 40 meter schoot hij de 0-2 binnen. PSV kon ook na dit doelpunt geen vuist maken. FC Twente was feller en sneller in de combinatie. PSV was vooral zoekende maar kon geen antwoord vinden op het spel van FC Twente. Het eerste wapenfeit voor PSV kwam pas in de 26e minuut. Een schot van Jur ging rakelings over. Twee minuten later kreeg PSV nog een vrije trap. Ook deze vrije trap werd rakelings over geschoten.

FC Twente begon de tweede helft op dezelfde manier zoals zij de eerste helft speelden. In de 2e minuut van de tweede helft maakte PSV een fout in de verdediging. Een speler van FC Twente nam de bal over en schoot de 0-3 binnen. Ook in de tweede helft kon PSV de vrije man niet vinden. FC Twente speelde met veel druk naar voren en was veel feller dan de Eindhovenaren. Hierdoor kwam PSV nauwelijks in haar spel en PSV creëerde geen kansen. Het duurde tot de 55e minuut voordat PSV iets terug kon doen na een diepe bal op Jeremy. Jeremy omspeelde de keeper en schoot de 1-3 binnen. Eén minuut later had PSV de mogelijkheid om de stand iets draaglijker te maken. Heritier omspeelde een verdediger van de bezoekers maar zijn schot kwam tegen de lat. De stand bleef dan ook 1-3.

Strijbosch (Verhoeven), Cox (Nassoh), Lonwijk (De Schutter), Tielemans, Doudah (Lonwijk), N. Munsters, Verschut, Jimenez (Bora Deyonge), Sillé, Clabbers (Antonisse), Van der Burgt.