3-1
23 november, 00:00
PSV C1 logo
FC Volendam C1 logo

Na de teleurstellende nederlaag vorig weekend tegen Sparta, kreeg PSV C1 de kans zich te revancheren. Dat moest het dan wel in het kader van de bekercompetitie doen. Want de laatste poulewedstrijd stond dit weekend op het programma. Tegenstander was Volendam. Het dorp van de vissers en de muziek met de welbekende typisch Volendamse sound.

Beide ploegen waren nog ongeslagen in de beker dit seizoen. Waar PSV tweemaal de volle buit pakte tegen respectievelijk AFC en Excelsior, speelde Volendam gelijk tegen AFC. PSV was door deze resultaten al bijna zeker van plaatsing voor de knock-out rondes. Maar met een overwinning of gelijkspel zou overwintering in de beker definitief een feit zijn.

Nadat Volendam in de 4e minuut van afstand naast schoot en in de 9e minuut dichtbij een treffer was toen een lob door Arne Lekens uit zijn doelmond tikte, was het de beurt aan PSV. Een schotje van aanvoerder Justin Lonwijk werd eenvoudig onschadelijk gemaakt door de Volendamse goalie. Maar een paar minuten later kon hij, zoals een echte Volendammer betaamd, in de 15e minuut gaan vissen. Leandro Fernandes ontving halverwege de Volendamse helft de bal aan de linkerzijkant. Met de bal aan de voet dribbelde hij naar binnen, zag dat Justin slim het strafschopgebied insloop en gaf op het juiste moment de bal met de juiste snelheid mee aan Justin die vervolgens beheerst de 1-0 binnenschoof.

Amper twee minuten later kon PSV de voorsprong uitbouwen nadat spits Cody Gakpo een goede actie op de achterlijn vervolg gaf met een goede voorzet. Helaas werd Amar Catiç nog net voldoende gehinderd om af te ronden.

Het bleek echter uitstel van executie.....in de 22e minuut tilde Cody alsnog de stand naar 2-0. Hij ontving de bal op de rand van de 16 meter, speelde zich goed vrij en vond met zijn laag schot de verre hoek.

PSV bleef het spel dicteren, maar was slordig in het afronden zodat beide ploegen met een 2-0 stand de warme thee gingen opzoeken.

Na rust was hetzelfde spelbeeld te zien: PSV de bovenliggende partij die met goed positiespel op zoek ging naar een grotere voorsprong. Yasin Aalillou was daar heel dichtbij in de 41e minuut nadat hij een afgemeten voorzet van Amar op doel kopte. De Volendamse goalie redde echter knap. Niet veel later was het Amar zelf die een prima voorzet van Baggio Wallenburg niet voldoende taxeerde en zo overkopte.

Zo bleef PSV druk uitoefenen op de Volendamse goal. En met name de ingevallen Sekou Sidibe was op links zijn directe tegenstander vaak de baas. Zijn voorzetten werden helaas niet tot goals omgevormd waardoor het "slechts" 2-0 bleef.

Halverwege de 2e helft mocht keeper Arne Lekens weer eens zijn mouwen opstropen toen hij handelend op moezt treden. De tegenaanval leverde Leandro weer een kans op die niet benut werd.

De laatste fase moest PSV nooxgedwongen met 10 man door toen Baggio geblesseerd het veld moest verlaten. Er zaten geen wisselspelers meer op de bank, dus kon het niet anders. Volendam profiteerde in de 64e minuut van de numerieke meerderheid toen een voorzet van rechts binnengelopen werd. Volendam kreeg ineens een gevoel van "het kan nog" en "hier zit misschien meer Volendamse muziek in". En begon alles of niets te spelen. PSV kreeg daardoor ook meer ruimte en bijna scoorde Cody na een weergaloze actie de beslissende derde Eindhovense treffer. Davy van de Berg speelde Cody hard in en die wipte de bal met één vloeiende beweging over zijn tegenstander heen en zette zich zo vrij voor de goal. Maar de doelman had het kunstje in de smiezen en kwam zijn goal uit en voorkwam de 3-1.

PSV verspeelde in de slotfase nog bijna de overwinning toen na slap optreden achterin ineens een Volendamse speler alleen voor de ingevallen Pepijn Vonk verscheen. Gelukkig kon Pepijn redding brengen. En profiteerde PSV in de slotminuut wel van de ruimte toen het via Yasin counterde. Yasin legde de bal af aan Leandro die ditmaal wel het Volendamse (vissers)net wist te vinden: 3-1.

Een verdiende overwinning waardoor PSV C1 eenvoudig doorbekert.

Arne Lekens (62' Pepijn Vonk); Jordan Teze, James Fofana, Lars Dickens (35' Sekou Sidibe), Benjamin Kailie; Baggio Wallenburg, Leandro Fernandes, Justin Lonwijk (c); Amar Catiç (49' Davy van de Berg), Cody Gakpo, Yasin Aalillou.