2-3
23 november, 00:00
FC Twente A1 logo
PSV A1 logo

Opnieuw een topper in de eredivisie. Wij willen winnen om koploper te blijven en Twente wil winnen om de aansluiting te behouden. Het is fris of eigenlijk best koud op de bank. Ook de trainer heeft wat ongemak maar toch weet hij de jongens te motiveren en geeft aan dat dit soort wedstrijden op kleine details zal worden beslist. We beginnen goed al is de eerste kans wel voor Twente maar ze hebben het vizier nog niet goed afgesteld. Nee dan PSV. Na vier minuten krijgen we een vrije trap op rechts. Olivier (Ollie voor vrienden) neemt hem slim hoog voor de goal, Ryan blokt zijn tegenstander en Jordy zet zijn hoofd tegen de bal en deze verdwijnt in de linkerhoek buiten bereik van de keeper. 0 - 1. We gaan door en zijn dan ook de bovenliggende partij. Na 24 minuten zijn we weer gevaarlijk en zodanig dat Twente een fout moet naken en de vrije trap is voor ons. Jordy zet zich achter de bal en knalt deze over de muur buiten bereik van hun keeper tegen de netten. 0 - 2. We gaan door en geven geen kans weg. Na een half uur wordt een corner van Ollie ingekopt door, natuurlijk Jordy, maar de bal wordt van de lijn gehaald en de terugspringende bal wordt door de andere helft van ons centraal duo binnen getikt. 0 - 3 na een half uur. Wat een weelde. Op slag van rust stuurt Moussa Ollie de diepte in en deze omspeelt de keeper maar de bal beland op de paal. Rust 0 - 3.
    In de kleedkamer ff de puntjes op de i zetten. Doordrukken en met een mooie en goeie overwinning naar huis.
    Maar hoe anders gaat het dan. Een partij die je in handen hebt en binnen twee minuten zo door je vingers lijkt te glippen. Eerst een misser in de achterhoede en de 1 - 3 staat op het bord en eigenlijk vanaf de aftrap opnieuw een slippertje achter en het is zomaar 2 - 3 in plaats van 4 of 5 nul.
    We moeten de ruggen rechten en nog een paar keer vol aan de bak om de drie punten mee in de bus te nemen.
    Na 94 minuten fluit de scheids af en zijn de drie punten voor ons.
    De toppositie blijft nog een week voor ons. Vandaag hebben we weer een les geleerd waar we in de verdere wedstrijden nog veel profijt van kunnen hebben.
    Want ook voor ons geldt: Wie een fout begaat en deze niet herstelt, begaat er nog een.