4-8
23 oktober, 00:00
PSV D3 logo
Helmond Sport D2 logo

Op de gure zaterdagmorgen staat de laatste wedstrijd van de eerste speelronde op het programma. De tegenstander is de D2 van Helmond Sport. Een koude wind waait over de Herdgang, maar hopelijk kan het spel van de jongens ons iets opwarmen. Echter de eerste 5 minuten krijgen we ook nog eens een koude douche over ons heen. De eerste de beste aanval van Helmond levert direct een doelpunt op. Nog geen twee minuten later ligt de bal al voor de 2e keer in ons net. Een voorzet wordt door een Helmond speler bij de 2e paal ingekopt. Helmond heeft in deze fase steeds een mannetje vrij en PSV is op het middenveld en in de achterhoede even zoekende wie nou wie heeft. Nadat dit is recht gezet komt PSV beter in de wedstrijd en begint te combineren. Waar de tegenstanders veelal met minder stappen het doel proberen te bereiken, probeert PSV de aanvallen van achteruit op te bouwen wat risico met zich meebrengt als er balverlies is, doordat er dan vliegensvlug moet worden omgeschakeld. Lukt dit eenmaal dan worden er ook de mooiste aanvallen op de mat gelegd. Zo begint het motortje rond de 10e minuut warm te lopen als Davy de paal raakt nadat hij de bal via een scrimmage heeft ontvangen. Vijf minuten later is het Koen die Arne de diepte instuurt die met een tegenstander in de rug te snel moet schieten waardoor de keeper nog kan redden. In de 25e minuut een mooie aanval van achteruit. Via Jay en Niels komt de bal bij Arne die met een schitterende steekbal Mo vrij voor de keeper zet. In eerste instantie ligt deze nog in de weg, maar dan is Joop erbij voor de 2-1 binnen te werken. Een minuut later een rush van Arne maar zijn schot wordt door de keeper gepakt. De gelijkmaker “hangt” in de lucht. Net voor rust wordt een voorzet van Mo nog door Greg overgewerkt. Dan fluit de scheids voor de rust die we met een kleine achterstand ingaan die weliswaar perspectief biedt voor de 2e helft.
    De 2e helft is maar een paar minuten oud of er zeilt een bal onhoudbaar de kruising in. Helaas voor ons aan de verkeerde zijde. PSV laat zich hierdoor niet intimideren want een minuut later is de aansluiting er weer als Davy Arne vrijzet en deze rond beheerst af 3-2. PSV gaat op zoek naar de gelijkmaker, maar zal toch moeten opletten voor de Helmond aanval. Na 10 minuten in de 2e helft geeft Helmond een lange bal van achteruit waardoor een aanvaller van Helmond een eens voor Edson staat. De Helmonder rond beheerst af zodat ze op 4-2 komen. De volgende 10 minuten loopt Helmond uit naar een geflatteerde 8-2 voorsprong, voordat PSV iets terug kan doen. Een mooie pass van Mo zet Benji voor de keeper. Deze kan nog in eerste instantie redden, maar op de rebound is hij kansloos. Net voor het einde geeft Arne na een voorzet van Yassin de stand een beter aanzicht door de 8-4 te scoren.