5-0
23 september, 00:00
PSV D2 logo
Gilze D1 logo

Een mooie dag op de Herdgang. Het team van Gilze D1 komt op bezoek. Gilze dat vorige week de punten pakte tegen hekkensluiter Brabantia, wacht een warm onthaal. Onze jongens hebben er zin in. Vanaf de aftrap werd er direct druk gezet op de helft van de tegenstander. Al snel bleek de felheid en snelheid waarmee PSV speelde het verschil zou gaan maken in deze wedstrijd. Gilze kwam nauwelijks in de 1e helft aan voetballen toe. Toch duurde het tot kort voor rust dat PSV door een afstandsschot net buiten de zestien van Michael op voorsprong kwam. PSV kon niet echt de ruimte vinden om te voetballen, maar wat wil je als je met 21 man op de helft van de tegenstander speelt. De 2e helft bracht wat meer tactiek vanuit de achterhoude. PSV liet zich wat meer zakken waardoor de tegenstander uit zijn schulp moest kruipen. Halverwege de 2e helft was het Jeroen die keurig van links naar binnen trok en de aanzet gaf tot wederom 3 punten, 2-0 met een prachtige poeier in de linker onderhoek. Een paar minuutjes later was het Endy in het strafschotgebied die een bal opgelegd kreeg. Hij kon niet meer missen en maakte beheerst af. Een prachtige pingel van de hard werkende kleinste man van het veld, Olivier Rommen, maakte een definitief einde aan de illusies van Gilze om nog maar in de buurt van de goal van PSV te komen. Toch moest Daan nog een keertje goed ingrijpen nadat Jorrit een bal in z'n maag had gekregen en er plotseling ruimte lag voor Gilze om alleen op de goal af te gaan. De mooiste goal kwam op naam van Clint. De goed voetballende links back van PSV die al diverse malen door was geschoven, zette een uitstekende een twee op en maakte deze perfect via de rechter paal af. Deze poeier van 16 meter bepaalde de eindstand op 5-0, we hadden misschien op iets meer gehoopt, maar voetballen tegen een tegenstander die alleen nog maar kan verdedigen is en blijft moeilijk. Jongens, Trainer en Begeleiders PROFICIAT................