1-3
23 augustus, 00:00
AZ O16 logo
PSV O16 logo

PSV speelde zaterdag de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor het ‘echie’ in de bekercompetitie uit tegen AZ. In een vermakelijke wedstrijd wist het jonge team van trainers Kristof Aelbrecht en Jurgen Dirkx zich goed staande te houden tegen de fysiek sterke Alkmaarders, en uiteindelijk ook de verdiende winst naar zich toe te trekken.

De openingsfase was voor AZ dat 2 goede kansen kreeg om de score te openen. In de 8e minuut werd een goede voorzet bij de 2e paal net over gekopt, en een paar minuten later redde Youri Roulaux prima toen vanuit een corner opnieuw bij de 2e paal werd ingekopt. Toch was het PSV dat na ongeveer een half uur spelen de leiding nam. Uit een corner van Leandro Ferandes kwam de bal op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van spits Joel Piroe, die zonder aarzeling met links uithaalde en de 0-1 binnenschoot. Op slag van rust had de spits ook de 0-2 op zijn schoen toen hij door Gaetan Bosiers met een fraaie pass de diepte in werd gestuurd en de Alkmaarse keeper ruim voor zijn doel zag staan. Zijn boogbal verdween echter net over de lat.

Ook het begin van de 2 helft was voor AZ al werd het daarbij nadrukkelijk geholpen door de PSV-verdediging die in de fout ging toen een AZ speler op snelheid over de linkerkant door kwam en niet kordaat ingreep waardoor de speler vanaf de rand van het strafschopgebied op zijn gemak de verre hoek kon kiezen, 1-1. PSV herstelde zich echter goed en wist binnen 5 minuten opnieuw een voorsprong te nemen. Karim Bannani kwam met de bal aan de voet het strafschopgebied binnen en zocht slim contact met een verdediger, die hem vervolgens neerhaalde en zijn actie bestraft zag met een penalty. Die werd beheerst binnengeschoten door Leandro Fernandes, 1-2. Met nog ruim vermakelijke 25 minuten op de klok kreeg met name PSV nog een aantal goede kansen, maar uiteindelijk duurde het tot ruim in blessuretijd dat toch nog een doelpunt viel. PSV schakelde razendsnel om na een afgeslagen aanval van AZ waardoor 3 spelers tegenover de enige achtergebleven AZ-verdediger kwamen. Leandro Fernandes had echter ook gezien dat de keeper van AZ ruim buiten zijn strafschopgebied was blijven staan, en koos ervoor om vanaf de middellijn op het lege doel te schieten. Hij kreeg gelijk, met een fantastische goal bepaalde hij de eindstand op een mooie en verdiende 1-3.

’32 0-1 Joel Piroe