23 april, 00:00
Wilhelmina Boys E4 logo
PSV F1 logo

F1 wint ook laatste competitieduel

Op woensdagavond stond voor F1 de laatste competitiewedstrijd op het programma. In Best moest men aantreden tegen de Wilhelmina Boys, een sterke tegenstander (de nummer 2 op "slechts" 5 punten achterstand).

De voorbereiding verliep niet geheel vlekkeloos. Ruud was te geblesseerd om mee te spelen. Bjorn en James stonden in de file, Pepijn was zijn handschoenen vergeten en tot overmaat van ramp begon het ook nog eens flink te regenen. Gelegenheidstrainer Jefta moest dus alle zeilen bijzetten om de jongens op scherp te krijgen.

In de eerste helft lukte dit laatste kompleet niet. Bijna alle duels werden door de PSV-ers verloren, de acties liepen al bij de tweede tegenstander vast en als er al iemand met de bal vandoor ging stond de rest er bij te kijken.

Toch kwam men op een 0-1 voorsprong. Vanuit een corner was het Baggio die zijn hak tegen de bal wist te krijgen. Daarmee scoorde hij de 100e treffer in de competitie. Kenmerkend voor de eerste helft was de manier waarop dit doelpunt gevierd werd. Daar waar de laatste weken dit tot een vreugde-uitbarsting zou leiden, liet men dit vandaag sober de revue passeren. Lag het aan het weer, was men vermoeid van het zware weekend of was men onder de indruk van de scheidsrechter, die af en toe een onemanshow probeerde weg te geven?

Het kon vandaag dan ook niet uitblijven dat de tegenstander hier gebruik van ging maken. Een speler van Wilhelmina Boys kreeg een vrije doorgang richting het doel van Merijn. Zijn hoge schot werd door Merijn goed gestopt, echter was niemand attent bij de rebound: 1-1.

Kort later werd er opnieuw niet ingegrepen waardoor een speler vrij mocht uithalen. In de verre hoek via de binnenkant paal was Merijn opnieuw geklopt: 2-1.
    Gelukkig kon PSV de tweede helft een ander gezicht geven. Zelf was men een stuk gretiger en de krachten bij de Wilhelmina Boys vloeide langzaam weg.
    Een mooie solo van James strandde op de keeper, maar nu was men wel attent op de tweede bal. Robin schoot onberispelijk binnen: 2-2.

Het hoogtepunt van de avond kwam op naam van Jordan. Nadat hij zijn directe tegenstander had uitgekapt joeg hij de bal met volle overtuiging in de kruising: 2-3.

Dezelfde Jordan stond ook aan de basis van de laatste treffer deze avond. Met een mooie pass bediende hij Robin die op fraaie wijze wist af te ronden: 2-4
    Zo eindigt F1 de E-competitie ongeslagen en heeft men de magische 100-doelpuntengrens doorbroken. Vandaag was het dan misschien iets minder, maar het kan ook niet altijd feest zijn.