4. Doelpunt

Jaivy Lourens
  5. Wedstrijdverslag

Zevenklapper voor PSV O16

PSV kreeg zaterdag de nummer laatst FC Dordrecht op bezoek. Nadat hun eerste team vrijdag al nadrukkelijk alle punten in Eindhoven achterliet (8-1 verlies bij Eindhoven), wachtte de O16 zaterdag hetzelfde lot. Het verwachte krachtsverschil, de gasten behaalden tot nu toe geen enkel punt, toonde zich ook in de wedstrijd. Waarin PSV zonder veel weerstand uitliep naar 7-1.

In de elfde minuut mocht PSV voor het eerst juichen toen Milan een strafschop binnen schoot na een handsbal. Twintig minuten later kopte verdediger Jesse bekeken de 2-0 binnen na een rommelige situatie in de zestienmeter, en een minuut voor rust was het opnieuw Milan die de bal binnen werkte op aangeven van Mylian: 3-0.

In de tweede helft kon PSV vrijuit spelen en bouwde het de voorsprong gestaag uit. Vijf minuten na rust nam invaller Naïm Matoug een afvallende bal op de rand van het strafschopgebied op zijn pantoffel en schoot fraai de 4-0 binnen. In de 53e minuut slaagde Dordrecht er in een spaarzame tegenaanval in om in de buurt van de goal van Aron te komen, en zelfs de 4-1 in de verre hoek te prikken. Hetgeen maar weer eens aantoonde dat ieder moment van verslapping ook tegen een mindere tegenstander een tegengoal kan betekenen. PSV pakte het echter weer goed op en in de 57e minuut lag Mo een corner van links op de stropdas van Naïm die bij de tweede paal klaar stond om zijn tweede van de middag binnen te tikken: 5-1. De mooiste van de middag kwam echter op naam van invaller Jaivy. In de 66e minuut viel de bal na een vrije voor PSV op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van de aanvaller. Hij bedacht zich niet en nam de bal vol op zijn slof: 6-1. Het slotakkoord kwam voor rekening van Naïm. Een goede voorbereidende actie van Jasper werd in het strafschopgebied door een mislukt schot van Jaivy getransformeerd tot een prima voorzet, die op onnavolgbare wijze door Naïm met de buitenkant van zijn schoen de bal in de verre hoek van de goal werd gewerkt. Zijn derde van de dag, PSV’s zevende.

Een verwachte, maar evengoed verdiende overwinning. PSV speelt volgende week om 11.30 uur thuis tegen ADO Den Haag.

Aron van Lare, Seb Loeffen (46/Luc Netten), D’Leanu Arts, Jesse Giebels, Nawaaz Landfeld, Dylan Hopman (18/Naïm Matoug), Mo Nassoh, Mylian Jimenez, Jasper Huijzer, Milan van de Riet, Ilyas Bougafer (52/Jaivy Lourens).