3. Doelpunt

Isaac Babadi
  4. Wedstrijdverslag

PSV wint topper in Rotterdam

Na een prima doordeweekse overwinning op AZ afgelopen dinsdag, stapte de O15 van PSV dit keer de bus in voor het treffen met Feyenoord. De Rotterdammers hadden twaalf punten uit zeven wedstrijden. PSV stond op tien uit zes en zou bij winst vandaag goede zaken doen.

PSV begon goed aan de wedstrijd. De ploeg was vanaf het beginsignaal dominant en kwam al vroeg op voorsprong. Nadat de doelman van Feyenoord zich eerst nog bijna verslikte in een vrije trap van Sven Simons, was hij in de tiende minuut kansloos. Aan de linkerkant zette PSV een goede aanval op waarbij Koen Jansen uiteindelijk voorgaf en Jason van Duiven de bal binnen tikte: 0-1. Ook daarna bleef PSV de beter voetballende ploeg. En het kreeg in de 21e minuut een uitgelezen kans om de stand op 0-2 te brengen. Jason werd in het strafschopgebied aangetikt waarna PSV een penalty kreeg. Helaas zag aanvoerder Livano Comenencia zijn penalty gekeerd worden. Feyenoord kwam sporadisch voor het Eindhovense doel. Het kon een schot noteren en was een keer dreigend toen de snelle rechtsbuiten het doelgebied indribbelde. Aan de andere kant was Jason dichtbij zijn tweede treffer toen hij een voorzet van Isaac Babadi over kopte. Vlak voor tijd zag PSV ook nog een vrije trap van Sven door een Feyenoorder vol op de lat gekopt worden. Zo gingen beide ploegen rusten met een krappe 0-1 stand.

In de tweede helft was het begin wat rommelig. Feyenoord begon wat feller en schoot tweemaal op doel zonder echt gevaarlijk te worden. In de 40e minuut was PSV weer dreigend toen Jason de bal onvoldoende vaart met zijn hoofd kon meegeven na prima doorzetten van Lars Putters. Nadat Niek een keer goed optrad, kwam PSV in de 53e minuut op 0-2. Goed drukzetten van Sven Simons leverde ver op de helft van Feyenoord balbezit op waarna de bal via Isaac bij Jason kwam die de vrijstaande Jesper Uneken aanspeelde. Rustig schoof Jesper de bal langs de keeper en bracht de 0-2 op het bord. In het laatste kwartier probeerde Feyenoord nog iets te forceren. Maar Niek Schiks redde fraai met zijn voet op een inzet van dichtbij waarna in de tegenstoot Shi-jon Martina na een goede individuele actie de bal bij Jason bezorgde die vervolgens weer Jesper instelling bracht. Maar ook hij stuitte dit keer op de keeper. Uiteindelijk was het slotakkoord voor Isaac Babadi die in de 66e minuut de eindstand op 0-3 zette. En hoe! Lars Putters gaf de bal voor waarna Isaac met een simpele voetbeweging, maar met heel veel gevoel de bal over de keeper stifte. De doelman kon de bal nog net toucheren, maar was kansloos op deze magnifieke stift.

PSV won terecht en ook nog met ruime cijfers van Feyenoord en doet bovenin weer helemaal mee om de titel.

Niek Schiks; Livano Comenencia, Milan Govaers, Yaƫl Gil y Muinos, Koen Jansen; Lars Putters, Matteo Dams, Sven Simons (54/Shi-jon Martina); Jason van Duiven, Jesper Uneken (64/Ruben van Bommel), Isaac Babadi.

Gele kaart: Jason van Duiven