1-1
23 maart, 12:00
Ajax AFC JO13-1 logo

PSV O13 pakt punt in Amsterdam

In een gelijkopgaande wedstrijd heeft PSV O13 een punt gepakt in de topper tegen Ajax. De ploeg gaf weinig weg en kreeg in de tweede helft de mogelijkheden, maar slaagde er niet in om vaker dan een keer te scoren.

De eerste helft was qua kansen in evenwicht. Tegenstander Ajax had veel de bal, maar wist hiermee geen echte kansen te creƫeren. De Eindhovenaren hadden in de tegenstoot kansen om door te komen, maar maakten in de laatste fase vaak een slordige keuze. Hierdoor gingen beide teams rusten met een 0-0 stand.

Vlak na rust kregen de Amsterdammers een strafschop. De spits werd diep gestuurd en werd onreglementair naar de grond gewerkt. Doelman Daan van de Brande koos de verkeerde hoek, waardoor Ajax de leiding nam. Na deze goal werd PSV steeds brutaler. De Eindhovenaren vonden makkelijker de vrije man en konden via Jayden Ettienne regelmatig gevaarlijk worden. Tien minuten voor tijd leverde dit bijna succes op. De rechtsbuiten snelde voorbij zijn tegenstander en werd naar het gras getrokken: strafschop. Helaas voor PSV schoot Raf van de Riet de bal over, waardoor de stand onveranderd bleef.

Een minuut later was het alsnog raak. Een uittrap van doelman Daan van de Brande werd slecht verwerkt, waardoor Eus Waayers oog in oog kwam met de Ajax-keeper. De linksbuiten bleef rustig en liftte de bal subtiel over de doelman heen, waardoor de bordjes weer in evenwicht stonden. Even later was PSV dicht bij een voorsprong, maar zowel Eus Waayers als Julian van Esdonk konden net niet bij een voorzet van Jayden Ettienne. Dit was tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Ondanks dat PSV O13 een verdiend punt pakte op De Toekomst, had er meer in gezeten voor de Eindhovenaren. Volgende week speelt de ploeg weer in Noord-Holland, als het op bezoek gaat bij AZ.

Daan van de Brande; Thijs Jansen, Brian van de Boogaard, Wessel Kuhn, Raf van de Riet; Joep Vermeulen, Zaid el Bakkali (31/Julian van Esdonk) Samuel Gomez; Nicolas Verkooijen, Robin van Duiven (31/Jayden Ettienne), Eus Waayers.