2-0
23 maart, 00:00
PSV D2 logo
Willem II / RKC Waalwijk D2 logo

Op een ijzig koud Sportcomplex de Herdgang kon PSV vandaag kampioen worden. Om kampioen te worden, moest er wel gewonnen worden van Willem II/RKC.

PSV liet vanaf het eerste fluitsignaal zien dat zij vandaag kampioen wilde worden. Willem II/RKC werd direct onder druk gezet en zij kregen niet de mogelijkheid om rustig uit te verdedigen. In de zesde minuut leverde dit al een voorsprong op. Een voorzet van Beslan kwam in tweede instantie voor de voeten van Yorbe. Hij liet deze kans niet onbenut en schoot de 1-0 binnen. PSV ging op dezelfde voet verder en dat leverde het eerste kwartier enkele mogelijkheden op om de voorsprong uit te breiden. Deze mogelijkheden werden echter niet benut. In de 17e minuut was het wel weer raak. Wederom kwam de voorzet van Beslan. De daaropvolgende inzet van Thijs werd door de keeper van Willem II/RKC nog gekeerd. De bal kwam voor de voeten van Damian die de 2-0 liet aantekenen. In het resterende gedeelte van de eerste helft waren er nog diverse mooie combinaties en aanvallen te bewonderen van de spelers van PSV. Er werd echter niet meer gescoord in het resterende gedeelte van de eerste helft.

In de tweede helft ging Willem II/RKC eerder druk zetten. PSV bleef zorgvuldig voetballen maar echte kansen werden er in de tweede helft niet meer gecreƫerd. PSV gaf echter ook geen enkele kans weg zodat de voorsprong geen enkel moment in gevaar kwam. De ruststand van 2-0 was dan ook de eindstand.

Na het laatste fluitsignaal kon het feest losbarsten. Als eerste werd het publiek, dat ook vandaag de ijzige kou had getrotseerd, door de spelers bedankt. Vervolgens verplaatste het feest zich van het veld naar de kleedkamer en ten slotte naar de kantine.

PSV heeft tot op heden alle competitiewedstrijden gewonnen. Met 90 doelpunten voor en maar 13 doelpunten tegen is PSV de terechte kampioen in de tweede divisie C.

Camps, Vos (Kreekels), Bel, Kreekels (Koolen), Kone, Martens (Sambo), Timan (Mathieu), Mathieu (Van Dijk), Van der Put, Vertessen (Sagov), Sagov (Chirino).