23 maart, 00:00
PSV C1 logo
NAC Breda C1 logo

Vorige week verloren we onder moeilijke omstandigheden de topper bij Feyenoord. Een bijzonder slecht veld en een harde wind maakten goed voetbal nagenoeg onmogelijk. Vandaag waren de omstandigheden niet veel beter. Het veld was dit keer geen obstakel, want we speelden op kunstgras. Maar de snijdende oostenwind zorgde ervoor dat je welhaast dacht dat De Herdgang in Siberië lag.
    Uiteraard hebben beide ploegen daar last van. Maar feit blijft dat de aanvallende partij meer in het nadeel is dan het meer verdedigende team. Benieuwd wie vandaag het beste zou omgaan met de omstandigheden. Zoals Charles Darwin zei: "Survival of the fittest".
    Met NAC Breda hadden we een tegenstander vandaag waar we nog iets tegen recht te zetten hadden. Eerder dit seizoen verloren we in Breda met 3-2. Time for revench!
    Al snel creëerde PSV de eerste kans. Karim Bannani ging op links goed door en gaf strak voor op de inlopende Mattias Verreth die net een teenlengte tekort kwam om de bal binnen te schuiven. Niet veel later was NAC dichtbij de openingstreffer toen een speler vrij in mocht koppen maar de bal gelukkig niet veel kracht kon meegeven. Nog steeds in de eerste 10 minuten waren beide ploegen nogmaals dichtbij de eerste treffer. Joey Konings haalde hard uit nadat Karim wederom over links er prima doorkwam. Zijn schot in de korte hoek werd ternauwernood gered door de Bredase goalie. De aanval erop was NAC weer met een kopbal dichtbij. Dit was meteen het laatste wapenfeit van de tegenstander. Want PSV trok de teugels strakker en nam volledig het heft in handen. En ging door met kansen en mogelijkheden te creëren. Maar pogingen van Lennerd Daneels (2x), Dante Rigo en Jaëll Hattu werden niet tot een treffer getransformeerd.
    Uiteindelijk moest iedereen tot de 19e minuut wachten tot de openingstreffer op het bord kwam. Laatste man Kaan Tanriver ging zich een bemoeien met de aanval en zette een prima één-tweetje op met Dante, ging het vijandelijke strafschopgebied in en gaf een prima voorzet op Matthias die hard binnenschoot. PSV bleef het spel dicteren na deze treffer. Maar moest tot vlak voor rust wachten tot het de voorsprong uitbouwde. Lennerd verstuurde met veel gevoel een steekpass op de wegsprintende Karim, die vervolgens weinig moeite had om de bal langs de uitlopende doelman te schuiven: 2-0.
    Na de rust werd er dankzij de hoeveelheid uit de lucht dwarrelende sneeuw, een gele bal ingezet. Die leek vandaag veel weg te hebben van de spreekwoordelijke rode doek en stier. Want PSV kreeg vleugels in de tweede helft en overrompelde NAC compleet. Meteen al in de 36e minuut werd de score naar 3-0 getild door Jaëll die profiteerde van de rebound. De door Dante weggestuurde Ymanual Hurkmans stuitte daarvoor op de voeten van de Bredase sluitpost, maar Jaëll wist dus alsnog te scoren. Niet veel later scoorde Matthias zijn 2e van de dag. Wederom was Karim op links zijn tegenstander de baas. Na eerst de achterlijn gehaald te hebben, legde hij de bal terug op Matthias die geen enkele moeite had de 4-0 aan te tekenen.
    En de koek was nog niet op! Want PSV liet het publiek niet in de kou staan vandaag…….. Joey Konings scoorde tweemaal achtereen door van rechts door te komen en de bal in de verre hoek te schuiven. Waarbij met name bij de laatste goal een fabuleuze assist van Matthias aan vooraf ging. Matthias hoogstpersoonlijk was verantwoordelijk voor de eindstand. Eerst kogelde hij een vrije trap van dik 25 meter netjes rakelings langs de goede kant van de paal. En vlak voor tijd scoorde hij beheerst na een goede individuele actie.
    NAC Breda kon hier nauwelijks iets tegenover stellen. Eénmaal moest Ymanuel een bal van de lijn halen, en éénmaal was de spits gevaarlijk na treuzelend opbouwen aan PSV zijde.
    Voor de lezers zonder telraampje: de eindstand was derhalve 8-0.
    Behalve de vele goals, het steeds witter wordende kunstgrasveld (wordt weer tijd om de Kerstboom van zolder te halen) was ook de rentree van keeper Ieke Scheerhoorn een absoluut hoogtepunt van de middag. Na een lange blessure mocht Ieke vandaag bijna een kwartier wat wedstrijdritme opdoen en zodoende zijn debuut in competitieverband dit seizoen maken. En hij hield (samen met de andere keeper Mike van de Meulenhof) de nul vandaag. Dat moet een lekker gevoel zijn geweest voor Ieke! Ondanks de kou...

Mike van de Meulenhof (57’ Ieke Scheerhoorn); Ymanuel Hurkmans, Kaan Tanriver, Lassane Faye,Roel van Linschoten (47’ Ertem Bölükbas); Dante Rigo (c), Lennerd Daneels, Jaëll Hattu; Joey Konings, Matthias Verreth, Karim Bannani.
    Geel: Lennerd Daneels (hands)