1-4
23 maart, 00:00
FC Eindhoven 012 logo

Na een weekje rust gingen we vandaag op bezoek bij FC Eindhoven. Twee weken geleden wonnen we van dit team met 5-4.
    We begonnen sterk aan de wedstrijd. FC Eindhoven kwam niet aan de bal en wij creëerden kansen. Het was Heritier die na tien minuten wist te scoren. Na een mooie slalom knalde hij de bal overtuigend binnen. 0-1. Daarna misten Jur en Mohammed Ihattaren mooie kansen op 0-2. In de 25e minuut was het toch Jur die scoorde. Heritier gaf de pass en Jur schoot met links in het dak van het doel raak. 0-2. FC Eindhoven heeft geen kans gehad omdat onze verdediging als een huis stond. Helaas stond het nog maar 0-2, dit had al meer kunnen zijn.
    Dit niveau probeerden we in de tweede helft vast te houden. Helaas ging het allemaal iets moeizamer. We waren nog steeds de bovenliggende partij maar echt grote kansen kregen we niet. Toch was het Mohammed Ihattaren die wist te scoren. Eén op één met de keeper maakte hij geen fout. 0-3. FC Eindhoven kreeg nu ook kansen maar Robin zorgde er 2x voor dat we geen doelpunt tegen kregen.
    In de derde helft kregen we wel snel een tegendoelpunt tegen. 1-3. FC Eindhoven ging meer risico nemen en hoopte nog op meer. Maar door de geboden ruimte kregen wij kansen om er 1-4 van te maken. Dit deden we ook. Heritier benutte zijn snelheid in een counter en miste, maar het was Mohammed Ihattaren die in de rebound zijn tweede van de ochtend binnen schoot. 1-4. Daarna kregen we mogelijkheden om er nog meer te maken maar dit lukte helaas niet.
    Vandaag hebben we laten zien dat we over meer kwaliteit beschikken dan FC Eindhoven. We domineerden de wedstrijd en we hadden nog meer kunnen scoren. Woensdag spelen we een oefenwedstrijd tegen Swindon Town en volgende week zaterdag moeten we thuis tegen VVV.