Vitesse JO15-1 logo

2x
    Iggy Houben
  2. Wedstrijdverslag

In de laatste competitieronde voor carnaval stond er een heuse topper op papier. De nummers één en twee troffen elkaar namelijk op Sportpark Papendal, respectievelijk Vitesse en PSV. Waarbij de kanttekening geplaatst moet worden dat Vitesse met 9 punten uit 4 duels weliswaar koploper is, PSV had minder puntenverlies maar speelde tot nu toe 3 wedstrijden. Bij een overwinning vandaag zouden de Eindhovenaren de koppositie dus veroveren. Dat was geen gemakkelijke uitdaging, want Vitesse eindigde in de plaatsingsreeks voor de winterstop als koploper en het was niet voor niets dat ze zich nu wederom bovenin de standenlijst lieten zien. Bovendien zat de Arnhemse ploeg in een goede flow. Alleen de eerste ronde werd verloren, waarna drie overwinningen volgde met onder andere vorige week een driepunter uit tegen Ajax. Een boeiend gevecht op voorhand dus.

Na een eerste kwartier waarin PSV de beter voetballende ploeg was, kwamen de Eindhovenaren in de 17e minuut op voorsprong. Aan de linkerkant speelde Koen Jansen de vrijstaande Ruben van Bommel aan. Hij verstuurde vervolgens de diepgaande Jason van Duiven weg die via een crossbal opende naar de rechterkant waar Iggy Houben vrijstond. Eenmaal in balbezit slalomde Iggy zich een weg door de Vitesse verdediging waarna hij koelbloedig afrondde: 0-1. Na de verkregen voorsprong bleef PSV de beter voetballende ploeg. Het kreeg kansjes, maar had de pech dat de inzetten van Jason geen goals opleverde. Vlak voor rust kreeg PSV de deksel op de neus. Nadat eerst een schot van Matteo Dams gekeerd werd, lag de bal in de tegenaanval in het doel. Een slippertje achterin werd uiteindelijk afgerond. Meteen na de aftrap zette Chahid el Allachi met een geweldige steekpass Iggy vrij voor de doelman. Dit keer was Iggy niet trefzeker, want zijn schuiver ging naast. PSV beloonde zichzelf dus onvoldoende voor rust.

Na rust kantelde de wedstrijd in een tijdsbestek van drie minuten. Door twee persoonlijke fouten in de achterste linie kon de snelle spits van Vitesse de stand naar 3-1 ombuigen. Vitesse liet daarna, met nog een kwartier te spelen, een grote kans op 4-1 liggen waardoor PSV nog mocht blijven hopen. Die hoop werd in de 59e minuut vergroot toen Iggy een corner van Ruben binnen kopte en zo de aansluitingstreffer maakte. PSV probeerde de gelijkmaker te forceren in de slotfase, maar kwam niet veel verder dan een schot van Isaac Babadi die over ging. Uiteindelijk scoorde Vitesse diep in blessuretijd nog de 4-2 toen PSV met veel spelers voor de bal stond bij een snel genomen vrijetrap van Vitesse.

Zo verloor PSV vandaag van een fysiek sterker Vitesse. Een onnodige nederlaag die mede door onoplettendheden in de laatste linie tot stand kwam. Komende dinsdag staat voor PSV de inhaalwedstrijd thuis tegen Ajax op het programma.

Kjell Peersman; Bram Rovers, Luc Netten (C), Yaël Gil y Muinos, Koen Jansen (52/Isaac Babadi); Lars Putters, Matteo Dams, Chahid el Allachi; Iggy Houben, Jason van Duiven, Ruben van Bommel (64/Tim van den Heuvel).

Gele kaart: Chahid el Allachi