VA N.E.C. JO19-1 - PSV O19

 1. zaterdag 23 februari 14:45

  De Uitslag

 2. De Statistieken

 3. Fotoverslag

  Bekijk hier het fotoverslag met foto's van Paula Lenting.


  Het verslag  Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen NEC uit Nijmegen op het programma. De Nijmegenaren zijn samen met Ajax de gezamenlijke koploper van de competitie. PSV begon sterk aan de wedstijd. In de derde minuut moest de NEC-doelman alles uit de kast halen om een vrije trap van Nigel Thomas te keren. Het is Noni Madueke die na een goede actie in de twaalfde minuut zijn schot gekeerd zag worden door de doelman, echter is de PSV-spits Djenairo Daniëls er als de kippen bij om de bal alsnog binnen te tikken. PSV kwam hierdoor verdiend op een voorsprong. Door slordig balverlies in de twintigste minuut kreeg de buitenspeler van NEC op rechts de kans om de bal voor te geven. Deze voorzet kwam per ongeluk tegen een arm van een PSV-verdediger aan. De scheidsrechter zag hier echter een strafschop in en lag de bal dus op de stip. De inzet werd nog bijna gestopt door Maxime Delanghe, maar helaas werd het een doelpunt. Zo stond het toch onverwachts ineens gelijk. Het was in de 32e minuut Damian Timan, die weer na een goede actie van Madueke met een droge uithaal de paal raakte. Met een gelijke stand gingen we ook rusten.

  De tweede helft bracht PSV niet wat we gehoopt hadden. Er werden nauwelijks kansen afgedwongen en NEC hoefde niet per se, die vonden een gelijkspel wel een goed resultaat. En konden zo de Eindhovenaren in de stand achter zich houden.

  De eerst volgende wedstrijd is zaterdag 2 maart, dan wordt er een oefenwedstrijd gespeeld thuis om 14.00 tegen Go Ahead Eagels O19.

  Opstelling PSV O19:
  Delanghe, Kuisch, Kreekels, Zeegers, Vos, Oosterbrink, Madueke, Mendonca (74/Horvath), Daniëls, Timan (60/Kjølø), Thomas (85/Matuta).