PSV O16 logo
Fortuna Sittard JO16-1 logo

2x

Jasper Huijzer

Na de mooie overwinning van vorige week stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma. Door een aantal blessures stonden er een paar andere namen op het veld. PSV begon erg sterk en liet gelijk zien wat ze wilden vandaag. Namelijk drie punten.

Ondanks dat PSV de betere partij was ontstonden er niet veel kansen. Na een paar mooie acties van Mo en een paar goede passeerbewegingen van Jasper stond het na vijftien minuten nog steeds 0-0. Ook Shi-jon kwam er goed voorbij aan de rechterkant en speelde Mo vrij. Hij kon aanleggen op de zestienmeter en schoot helaas recht in de handen van de keeper. In de 21e minuut viel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Na een goede verovering op het middenveld kreeg Jasper de bal ingespeeld op dertig meter van de goal. Hij heeft een goede actie in de benen en speelde drie jongens voorbij van Fortuna. En ook oog in oog met de keeper bleef hij erg koel en schoof de verdiende 1-0 voorsprong binnen.

Na 31 minuten kwam Jaivy met een mooie actie goed voorbij zijn man en gaf de bal direct voor op Jasper. Maar op het nippertje werd zijn inzet over de goal getikt door de doelman van Fortuna. Hierna waren er nog kleine mogelijkheden, maar beide partijen kwamen niet meer tot scoren in de eerste helft.

PSV ging in de tweede helft direct op zoek naar het tweede doelpunt. De opkomende linksback Deveron kreeg de bal vanuit het middenveld en gaf deze goed voor. Milan nam de bal technisch mee met de borst en schoof de bal mooi langs de keeper in de goal, 2-0!

Hierna volgden er paar grote kansen voor de Eindhovenaren, maar deze wisten ze niet te verzilveren. Hierdoor bleef Fortuna in de wedstrijd. En na slordig balverlies op het middenveld maakten de Fortunezen zelfs de aansluitingstreffer. PSV bleef ondanks deze tegenslag goed voetballen. Mo speelde zich voor de zoveelste keer goed vrij en kon de ingevallen Jesper inspelen. Hij tikte vervolgens de bal hoog over de keeper waarna Milan sterk voor zijn man kwam en de 3-1 binnen kopte. Hierna volgden er weer paar grote kansen voor PSV, maar ook deze leverden geen doelpunten op. Fortuna kreeg meer balbezit en zag ruimte om de spits aan te spelen. De snelle aanvaller tikte de bal voorbij keeper Rick: 3-2. De wedstrijd bleef spannend en in de laatste tien minuten zette Milan Jasper vrij voor de keeper, maar hij schot jammerlijk net over. Fortuna drong daarna aan op de gelijkmaker, maar dankzij een goede redding van Rick sleepte PSV de overwinning over de streep. De drie punten bleven terecht in Eindhoven. Op naar de volgende wedstijd!

Jonkers, Loeffen, Govaers, Giebels, Fonville (54/Kuijpers), Matoug, Nassoh, Huijzer, Martina (47/Uneken), Van de Riet, Lourens.