0-0
23 februari, 10:30
FC Utrecht JO13-1 logo

Kansenmissend PSV O13 en Utrecht in evenwicht

Ondanks een goede eerste helft is PSV O13 er niet in geslaagd de uitwedstrijd bij FC Utrecht te winnen. In de Domstad eindigde de wedstrijd zoals hij ook begon: 0-0. Gezien de grote hoeveelheid aan kansen mag dit gerust een wonder genoemd worden.

De Eindhovenaren begonnen sterk aan de wedstrijd en kregen al vroeg een grote kans. Jayden Ettienne was zijn tegenstander te snel af en sneed goed naar binnen, maar zijn poging strandde echter in het zijnet. PSV controleerde de wedstrijd en zocht geduldig naar een opening in de Utrecht-defensie, maar na een onhandige overtreding ging de bal plots op de stip aan de andere kant. Doelman Daan van de Brande wist zich echter te onderscheiden en tikte de bal uitstekend op de paal.

Na deze strafschop was het eenrichtigsverkeer richting het doel van Utrecht. Zo kregen Samuel Gomez en Eus Waayers (beiden twee maal) uitstekende mogelijkheden op de openingstreffer, maar telkens stond de Utrecht-doelman in de weg. Zo zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 0-0 stand.

In de tweede helft was de wedstrijd wat meer in evenwicht. Utrecht speelde wat feller dan voor rust en kreeg uiteindelijk nog een aantal prima mogelijkheden. Doelman Daan van de Brande, en ook zijn uiteindelijke vervanger Ward van Sleeuwen, stonden telkens goed gepositioneerd. Vlak voor tijd kreeg Brian van de Boogaard nog een grote kans, maar zijn poging was helaas niet krachtig genoeg om het de Utrecht-doelman lastig te maken. Na een uur spelen stond er zodoende nog steeds 0-0 op het bord.

Een jammerlijk resultaat dus voor PSV O13, wat er ondanks een goede eerste helft niet in slaagde dit overwicht in een doelpunt uit te drukken. Komende woensdag oefent de ploeg tegen NAC Breda, het weekend daarop komt AZ op bezoek op De Herdgang.

Daan van de Brande (47/Ward van Sleeuwen); Thijs Jansen, Brian van de Boogaard, Wessel Kuhn, Raf van de Riet; Joep Vermeulen, Nicolas Verkooijen, Samuel Gomez; Jayden Ettienne (51/Gino Verhulst), Eus Waayers (51/Robin van Duiven*), Robin van Duiven (30/Julian van Esdonk)