5-1
23 februari, 00:00
Helmond Sport O.12 logo

Op de Herdgang speelden we vandaag tegen Helmond Sport. Van dit team hadden we al eerder gewonnen en verloren. We wisten dat we het toen in Helmond erg lastig hadden.
    We begonnen de wedstrijd erg slordig. We kwamen onder druk en riepen de problemen over ons af. Na tien minuten spelen kwamen we uit een corner dan ook op achterstand. 0-1. Gelukkig gingen we na die goal beter spelen. Mathijs dribbelde het zestienmetergebied van Helmond Sport in en gaf de bal aan de vrijstaande Mohammed Nassoh. Die kapte zijn tegenstander uit en schoot onberispelijk raak. 1-1.
    We begonnen de tweede helft erg goed. Uit een corner scoorde onze centrale verdediger, Nigel Lonwijk de 2-1. Daarna volgde het hoogtepunt van deze ochtend. Jur werd strak, hoog aangespeeld. Hij legde hem vervolgens prachtig, met één beweging, panklaar voor Mohammed-Amine Ihattaren. Die zag Mohammed Nassoh diep lopen en gaf hem precies in de loop. Mohammed Nassoh kwam één op één met de keeper en schoot hem koelbloedig binnen. 3-1, op Barcelona-achtige wijze. Niet veel later was het Mohammed-Amine Ihattaren die vanaf de rand zestien meter bekeken raak schoot. 4-1. In tien minuten tijd was het duel beslist.
    In de derde helft werden de spelers gewaarschuwd dat ze scherp moesten blijven. We moesten van deze riante voorsprong een mooie overwinning maken. Dat lukte en Mathijs deed er nog een schepje bovenop. Na een dribbel op het middenveld schoot hij vanaf ongeveer twintig meter hoog binnen. 5-1.
    Vandaag zijn we slordig begonnen maar we hebben het geweldig hersteld. Vooral in de tweede helft hebben we laten zien hoe goed kunnen we voetballen. Op 2 maart spelen we onze volgende competitiewedstrijd, uit tegen Fortuna Sittard.