23 februari, 00:00
NEC / FC Oss C1 logo
PSV C1 logo

Lokatie: De Goffert complex De Eendracht te Nijmegen
    Na een prima en verdiende overwinning een week geleden in Kerkrade, speelde PSV vandaag zijn wedstrijd tegen NEC in Nijmegen.
    Het was koud en er stond ook nog eens een koude wind. PSV begon eigenijk waar het gebleven was een week geleden. PSV zocht geduldig naar kansen. Binnen 15 minuten had het 0-2 kunnen en moeten staan. Lennerd en Joey miste twee 100% kansen.
    Na 20 minuten scoorde Joey met een prachtige stift de 0-1 na een geweldige pass van Jaell. Joey scoorde direct na dit doelpunt ook de 0-2. Lenn kwam van rechtsbuiten positie naar binnen gedribbeld en gaf de bal perfect over de laatste verdediger van NEC. Joey nam de pass prima aan en maakte zijn tweede van de middag.
    NEC kreeg in de eerste helft eigenlijk geen uitgespeelde kansen. Een paar schoten van afstand die ruim naast gingen waren de enige wapenfeiten.
    De tweede helft werd slordiger van PSV kant en NEC ging wat meer druk zetten. Zonder echt hele grote kansen te creeeren drukte NEC PSV terug. PSV er voetballend niet meer uit. Na een prima schot op de paal van NEC, kreeg PSV meer ruimte door dat NEC achterin 1 op 1 ging spelen.
    PSV profiteerde hier optimaal van en scoorde 6 minuten voor tijd de 0-3 en de 0-4. De 0-3 kwam tot stand na goed storend werk van Joey die daarna met een mooie actie zijn man omspeelde en de bal terug speelde op Lennerd en scoorde.
    Het laatste doelpunt werd gescoord door Jaell, die na een goede diepe bal van Dante beheerst de bal in de onderhoek schoof.
    Wederom een prima overwinning voor de C1 dat volgende week tegen Sparta speelt. Na de 2-1 nederlaag eerder in het seizoen heeft PSV iets recht te zetten in Eindhoven.

Mike van de Meulenhof; Roel van Linschoten (55' Ertem Bolukbas), Kaan Tanriver (Ymanuel Hurkmans 45), Tom Scheepers (c), Lassane Faye; Dante Rigo, Justin Lonwijk, Jaƫll Hattu; Lennerd Daneels, Joey Konings, Karim Bannani.