2-2
23 februari, 00:00
RBC Roosendaal D1 logo
PSV D1 logo

PSV D1 is er in de uitwedstrijd tegen RBC D1 niet in geslaagd de drie punten mee te nemen naar Eindhoven. De wedstrijd in het winderige Roosendaal eindigde in een 2-2 gelijkspel, na een 2-0 ruststand in het voordeel van RBC D1.
    RBC zat vanaf het begin beter in de wedstrijd dan PSV en het was dan ook niet verwonderlijk dat RBC door een vrije trap na 15 minuten aan de leiding kwam. PSV zou nu wel uit een ander vaatje gaan tappen, maar niets was minder waar. Balverlies op het middenveld werd door RBC koelbloedig afgestraft en PSV mocht van geluk spreken dat RBC er na een ‘Bergkampje’ geen 3-0 van wist te maken. Ook wist doelman Zeus de la Paz voor de rust nog een paar keer redding te brengen. Vlak voor rust passeerde Endy Opoku Bernadina zijn directe tegenstander, maar zijn goede voorzet werd door Aron Schnorrenberg helaas tegen de paal geschoten. Met een 2-0 achterstand begon PSV D1 aan de tweede helft. Echter, binnen vijf minuten stond de 2-2 op het scorebord! Eerst wist Rai Vloet prachtig raak te koppen na een mooie aanval over links en een uitstekende voorzet van Michael Maria en kort daarna promoveerde Clint Leemans een door hem slim genomen directe vrije trap in de korte hoek tot de gelijkmaker. RBC D1 kwam nog maar zelden over de middenlijn en het wachten was op de verlossende winnende treffer van PSV. De ene aanval na de andere golfde af op het doel van RBC, maar mede dankzij uitstekend keeperswerk van de RBC goalie en door het missen van een aantal goede kansen door diverse PSV-ers vielen er geen doelpunten meer. In de race op weg naar het kampioenschap heeft Willem II D1 thans de beste papieren in handen, maar is er nog niets beslist.
    Met een kater verlieten we Roosendaal om s’-avonds te genieten van een prachtige voorstelling van de musical Pinokkio in ’s-Hertogenbosch, met Micky Vermeer (de jongere zus van Vinnie) als één van de stralende sterren op het toneel.
    Jongens, heel veel succes de komende wedstrijden en wie weet morsen Willem II D1 en MVV D1 ook nog punten.