2-4
23 januari, 00:00
RBC Roosendaal D2 logo
PSV D2 logo

Voor de eerste wedstrijd na de winterstop vertrok PSV D2, samen in de bus met de D1, naar Roosendaal voor de uitwedstrijd tegen RBC D2. Met een comfortabele voorsprong (van 7 verliespunten) op achtervolgers Willem II/RKC en FC Den Bosch, begonnen de mannen van Twan Scheepers aan het tweede deel van de competitie. Gelet op de ‘heenwedstrijd’ werd geen eenvoudige wedstrijd verwacht.

Al kort na het eerste fluitsignaal zijn er schietkansen voor Ertem Bölükbas en Giovanni Nicolaas, maar uiteindelijk rolt de bal naast het doel. In de tiende minuut de volgende mogelijkheid als Ertem op rechts Daan Winter diep stuurt en Mats Grotenbreg bij diens voorzet net een voetje tekort komt. Deze kans luidt een aantal goede mogelijkheden voor PSV in. Een aanval over links via Mats en Zohair Labyad eindigt op het hoofd van Matthias Verreth die naast kopt. Een minuut later gaat het opnieuw over links: Gio stuurt Mats diep, Mats naar Zohair, voorzet en Daan die hard voorlangs schiet. In dezelfde minuut is het Koen Vos die Matthias inspeelt, maar zijn schot uit de draai wordt gepakt door de keeper. Na een kwartier spelen is het dan eindelijk raak. Ertem stuurt Daan op rechts richting achterlijn en zijn voorzet wordt eenvoudig door de goed meegelopen Mats binnengelopen: 0-1. Kort na de openingstreffer zien we de eerste mogelijkheid voor RBC als de bal na een vrije trap van de zijkant uiteindelijk van de lijn wordt gered. Direct volgt het antwoord van PSV. Mats stuurt Matthias diep die net als hij wil uithalen een duw krijgt en zijn inzet daarom gestopt ziet door de keeper. Omdat hij netjes blijft staan volgt er geen sanctie. In de twintigste minuut is het weer bijna raak als Matthias een corner van Gio inkopt, maar een RBC-vedediger redt op de lijn. Twee minuten later is het Ieke Scheerhoorn die aan de andere kant redding moet brengen bij een corner van RBC. De corners zijn gevaarlijk vandaag, want nadat eerst weer een corner door RBC van de lijn wordt gehaald, is het op slag van rust wel raak als Matthias een corner van Gio in drie keer binnen schiet. Zo is het 0-2 bij rust na een eerste helft waarin behoorlijk wordt gevoetbald, regelmatig goed wordt gecombineerd, maar waarin we ook een korte rommelige fase zien. Eigenlijk doet PSV zichzelf tekort door maar twee keer te scoren en de wedstrijd nog niet definitief te beslissen.

De korte rommelige fase in de eerste helft zal kenmerkend worden voor de tweede helft. Het begint nog goed als een rush van Roel van Linschoten eindigt met een buitenspeldoelpunt van Matthias. Daarna wordt het van de kant van PSV steeds onrustiger. Het is dan ook niet verrassend als RBC, na eerst voorlangs te hebben geschoten, de aansluitingstreffer scoort. Na deze 1-2 kan PSV weer uitlopen als Gio steekt op Joey Konings en diens voorzet door Matthias wordt over geschoten. Ook de volgende kans is voor PSV. Daan zet voor en via Joey komt de bal bij Matthias maar die kopt over. In plaats van dat PSV wegloopt bij RBC wordt het halverwege de tweede helft zelfs 2-2. Voor PSV het sein om even aan te zetten. Nadat Joey eerst nog op de RBC-keeper stuit en Ties van den Eijnde uit een corner van Ertem naast kopt, is het vijf minuten na de gelijkmaker Mats die door Zohair voor de keeper wordt gezet en koel afrondt: 2-3. Niet veel later is het Matthias die na een mooie actie met links de 2-4 inschiet. De wedstrijd lijkt dan gelopen. Althans, dat lijken de PSV’ers te denken, de RBC-spelers denken daar anders over. In de laatste tien minuten komen zij nog een aantal keren gevaarlijk dicht bij een of zelfs meerdere treffers. Zo haalt Twan Demin nog een bal van de lijn, is er nog een ultieme ingreep van Koen en Ties en schiet RBC nog voorlangs. Het blijft echter 2-4 en de 3 punten gaan toch wel terecht in de koffer mee naar Eindhoven.