PSV D3 - Schalke 04 011

 1. zaterdag 23 januari 00:00

  De Uitslag


 2. Voetbal Hogeschool

  Op deze zaterdag een prachtig affiche PSV D3 – Schalke 04 U11. Altijd weer spannend om te zien hoe de D3 zich verhoudt tot de jeugd van Schalke. In de voorbeschouwing langs de lijn bij de E1, verwachtte Dick een 1-3 eindstand. “Dat Schalke zal als team en fysiek toch verder zijn”, verwachtte Dick. Natuurlijk ook een handige tactiek zodat je altijd wat hebt: of je voorspelling komt uit, of je hebt een goede wedstrijd gezien. Ik mompelde maar wat, je niet uitspreken is een nog behoudender tactiek natuurlijk; het bleef bij: “dat zou best eens kunnen”.

  Dick zat er (en ik ook eigenlijk) erg naast; vandaag kregen we een demonstratie hogeschool voetbal voorgeschoteld, die de (toch altijd kritische) ouders en ander publiek 3 helften - nouja 3 derden dan –in vervoering bracht. De technische hoogstandjes volgden elkaar op; het balletje ging rond en de spelers van Schalke werden er moedeloos van. Mooi voorbeeld hiervan was een tiptop die Robin in een vol eigen strafschopgebied uitvoerde waarna hij de bal rustig verder uitverdedigde.

  Vandaag was alles top. De verdediging stond als een huis, het middenveld dartelde door elkaar (ik heb een aantal keer moeten vragen wie eigenlijk waar stond op het middenveld maar dat deed er ook niet toe dus), en de aanval werd keer op keer mooi gelanceerd en brachten opkomende spelers weer goed in stelling.

  Vanaf de aftrap zit de D3 er fel op. Mogelijk had de afstraffing door de D2, extra energie gegeven voor een revanche. Jordan is vanaf het begin scherp en snel op rechts. Prachtig wordt hij gelanceerd en geeft mooi voor op Cody die met een halve volley overschiet. In het eerste deel toch nog enkele uitbraken van Schalke waar de PSV-verdediging op moet ingrijpen maar deze doen dat bekwaam. Baggio trekt als back net als Manolev mee naar voren maar schiet rakelings over. Steven schiet nog een keer voorlangs en over uit een hoekschop. Zo rijgen de mooie aanvallen zich aaneen maar de afronding wil net niet, ook door goed verdedigen van Schalke. Zo is het toch nog 0-0 bij de eerste rust.

  Zal de storm gaan liggen bij PSV? Helemaal niet, met dezelfde energie gaan de D3-ers door om dat eerste doelpunt te maken. Schalke kan nu alleen nog tegenhouden, maar dan weet Robin op een prachtige manier de ban te breken. Een afgeslagen bal vangt hij op op de borst, maakt een schijnbeweging en schiet de bal vanaf 20 meter hoog en hard in het doel. 1-0. Daarna vanaf links via een mooie actie van Steven, komt de bal bij Roland die zijn voet net niet tegen de bal kan krijgen.

  Cody is ook continu dreigend en komt vanaf links op, schiet met een prachtige curve maar de bal schampt buitenkant paal en lat. Even later Cody nog een keer, op de lat. Cody speelde vandaag een prachtige wedstrijd maar alle geluksvogeltjes waren vandaag thuis gebleven, want de bal ging er voor Cody maar niet in vandaag. Een schaarse aanval van Schalke maar PSV breekt snel uit, Robin passt op de schreeuwende Bjorn. Die trekt op en schuift de bal onder de keeper door. Een verdiende 2-0. Rust.

  Colin hoefde in de rust vandaag weinig toe te voegen. Het stond als een huis. De D3 gaat weer door en dan bezwijkt de verdediging van Schalke. De kiep maakt een foutje en Robin kan zijn tweede aantekenen met een mooi naar buiten draaiend schot. Af en toe een uitvalletje van Schalke, maar Baggio en Ruud (onze alleskunner vandaag op linksback) zijn voortdurend voor hun man te vinden en anders pakken Luc en Armando het rustig over. Jordan kan dan zijn verdiende goal ook nog maken na een uitverdedigingsfout van Schalke.

  Het is en blijft 4-0 waar de uitslag nog een stuk hoger had uit kunnen vallen. Het was een lust voor het oog om de D3 te zien voetballen vandaag. We kijken al weer uit naar de volgende wedstrijd waar de geblesseerden James en Lars hopelijk ook weer van de partij kunnen zijn!

  Verslag met dank aan Hans Bosma