3-3
22 november, 00:00
NAC Breda O13 logo

Vandaag stond de wedstrijd tussen de nummers één (PSV) en twee (NAC) op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd had PSV een voorsprong van twee punten op NAC. Bij winst van NAC konden de bezoekers de koppositie overnemen.

De eerste mogelijkheid in de vijfde minuut van de wedstrijd was voor PSV. Het schot ging echter net naast. In de negende minuut wist PSV wel op voorsprong te komen. Na een mooie combinatie tussen Mohamed en Mathijs kwam Mathijs alleen voor de keeper en schoot de bal laag binnen 1-0. De bezoekers lieten het hierbij niet zitten. Na een kans in de elfde minuut, die door de bezoekers nog niet werd verzilverd, kwam NAC in de 13e minuut op gelijke hoogte. Door een verdedigingsfout van PSV kwam een speler van NAC alleen voor Robin en scoorde de 1-1. NAC zette PSV daarna fel onder druk en dat leverde twee minuten na de gelijkmaker de voorsprong op voor de bezoekers. PSV was nonchalant in het verdedigen zodat NAC gemakkelijk in balbezit kon komen. De aanval van NAC werd van dichtbij ingekopt, 1-2. Na deze achterstand nam PSV het heft weer in handen en dat leverde in de 20e minuut een aardige mogelijkheid op. De voorzet van Mathijs werd door een speler van NAC onderschept en tegen de lat geschoten. PSV kwam in de 26e minuut dat toch op gelijke hoogte. Na een diepe bal van Djurre op Mathijs kwam Mathijs wederom alleen voor de keeper. Zijn inzet werd door de NAC-goalie nog voldoende van richting veranderd. Amin reageerde echter alert en schoot de 2-2 binnen. Dit was ook de ruststand.

PSV begon sterk aan de tweede helft. Na goed werk van Amin kwam PSV in het begin van de tweede helft in balbezit. De hieruit voortkomende aanval werd in eerste instantie door NAC afgeslagen. Mathijs pakte de bal op, speelde naar Jayden die tussen enkele NAC-spelers door de bal in de verre hoek binnenschoot 3-2. PSV was in de tweede helft sterker maar de mogelijkheden die werden gecreëerd, werden niet benut. Hierdoor bleef NAC in de wedstrijd. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd ging NAC meer risico nemen door achterin 1 op 1 te gaan spelen. Dit leverde NAC in eerste instantie geen kansen op. Wel kon PSV hierdoor enkele malen gevaarlijk uitkomen. Diverse kansen werden echter niet benut of niet goed uitgespeeld. In de laatste minuut van de wedstrijd werd een schot van Mathijs nog door de NAC-goalie tot corner verwerkt en de inzet na de corner werd voor de lijn weggewerkt. Gescoord werd er echter niet meer door PSV. Zoals vaker in een wedstrijd krijgt het team dat de kansen niet afmaakt de deksel op zijn neus. Dit gebeurde dan ook in de laatste minuut van de blessuretijd. Een lange bal van een speler van NAC ging over de verdediging van PSV. De voorzet werd door een speler van NAC ingetikt 3-3. Dit was dan ook de eindstand.

PSV had in deze wedstrijd voldoende kansen om verder afstand te nemen van NAC. Door deze kansen niet te benutten bleef NAC in de wedstrijd. Uiteindelijk gingen de bezoekers daardoor met één punt terug naar Breda.

Door dit gelijkspel blijft PSV koploper met één punt voorsprong op de nummer twee. Door winst van Willem II neemt Willem II de tweede plaats over van NAC.

Verhoeven (Strijbosch), N. Munsters (Van der Burgt), Lonwijk, Bora Deyonge, J. Munsters (Cox), De Schutter, Tielemans, Verschut (J. Munsters), Clabbers (Braaf), Nassoh, Doudah.