22 november, 00:00
NAC Breda O12 logo
PSV O12 logo

De competitiewedstrijd tussen NAC O12 en PSV O12 werd gespeeld op sportpark “Paradijs” in Breda. Maar om nu te spreken van een voetbalparadijs, dat zeer zeker niet. Het kunstgrasveld met stukken er in gelegd is in ieder geval niet BVO waardig.
    De W-up beloofde eigenlijk niet veel goeds voor vandaag, de ballen gingen alle kanten uit, behalve daar waar de bal heen moest. De start van de wedstrijd begon dan ook zoals verwacht. Nog in de 1e minuut moest Kevin een bal onder de lat weg tikken, miraculeus wist de PSV keeper te voorkomen dat al niet meteen tegen een achterstand aan gekeken werd. Maar heel lang bleef de 0-0 niet op het scorebord staan. In de 4e minuut kreeg NAC de op dat moment verdiende voorsprong. Als de jongens van PSV het niet snel anders gaan doen kon het vandaag wel eens een grote score gaan worden. In deze competitie hebben de jongens wel vaker tegen een achterstand aan gekeken, en toch elke keer weer goed kunnen terugkomen. En ook vandaag lieten de boys zien uit het juiste hout gesneden te zijn. Na dat ze bekomen zijn van de schrik, is het vanaf minuut 10 PSV die laat zien hoe goed ze kunnen voetballen. Met goed spel, maar zeker ook met een geweldige inzet werd PSV de bovenliggende partij, voor NAC zat er niet anders meer om alleen nog te gokken op een counter die goed uit zou vallen. Maar Kevin deed zeer goed mee en wist de counters van NAC goed te stoppen door heel ver voor zijn goal te keepen. In de 13 minuut was het Mylian die zonder na te denken een voorzet vol op de wreef nam, onhoudbaar voor elke keeper vloog de bal heel mooi in het doel en stond de 1-1 op het scorebord. Dylan was ook nog dicht bij een doelpuntje met een mooi schot, maar dit schot wist de keeper van NAC wel te stoppen.
    De 2e helft ging verder zoals de 1e helft was afgesloten, met een vechtend, strijdend en zeker ook goed voetballend PSV, het enige wat ontbrak was een doelpuntje. Een paar keer een scrimmage voor het doel, maar elke keer kwam de bal voor de verkeerde voet, een doelpunt afgekeurd voor buitenspel, schoten op doel die net niet goed genoeg waren, het leek of de bal er niet in wilde. Tot de 53e minuut moesten we wachten voordat het verdiende doelpunt kwam. Mylian wist een corner perfect bij de 2e paal neer te leggen, en wie anders als Jesse wist de bal perfect binnen te koppen.1-2
    De laatste minuten werd het nog spannend omdat NAC alles ging forceren om toch nog een doelpuntje te maken en in ieder geval 1 punt thuis te houden. PSV kwam goed weg met een overtreding van Gioele op de rand van de 16 meter. Wij denken een strafschop, maar de scheidsrechter laat door spelen Pfffff. Achteraf toen we de beelden terugkeken bleek de overtreding ook niet in de 16 te zijn maar net erbuiten, maar een foutje van de overigens goed leidende scheidsrechter het was wel een overtreding. Na 8 minuten blessuretijd waren de spelers opgelucht dat de verdiende 3 punten mee naar Eindhoven gingen.
    Complimenten zijn zeker op zijn plaats voor de jongens van PSV, op de eerste 10 minuten na hebben ze een geweldige wedstrijd gespeeld en verdiend gewonnen. Omdat Feyenoord vanmiddag gelijk heeft gespeeld bij VVV zijn ze nu ook nog de trotse koploper van de reeks. Volgende week is het alweer de laatste competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard, bij winst kunnen ze dan als winnaar van de reeks de winterstop ingaan. Na de winterstop volgt dan de nieuwe indeling en zal het elke week een gelijkwaardige tegenstander zijn. Maar met de vorderingen die ze op dit moment maken kunnen ze ook in deze competitie mee gaan doen voor de bovenste plaatsen.