0-4
22 november, 00:00
MVV O14 logo
PSV O14 logo

Met maar dertien spelers, waarvan twee keepers vertrok de bus naar Maastricht voor de wedstrijd tegen MVV.
    Hoewel MVV in het onderste gedeelte van de ranglijst staat zal het geen makkelijk potje worden. Uit het aantal tegendoelpunten blijkt dat het niet makkelijk scoren is tegen MVV.
    Vanaf het eerste moment is duidelijk dat PSV de betere ploeg is,maar ook dat het geen makkie gaat worden.
    Toch komt PSV al snel op voorsprong. Als de keeper van MVV de bal naar zijn centrale verdediger probeert in te spelen is Dani attent en kan de bal onderscheppen om de 0-1 in te maken.
    Het lukt verder niet goed om echte kansen te creƫren omdat we het teveel zoeken in eigen acties, terwijl we meer de combinaties moeten gaan zoeken.
    MVV zocht het vooral in lange ballen naar voren en kon het PSV ook niet lastig maken.Het duurde tot de 25e minuut dat ze voor het eerst gevaarlijk werden. Uit een vrije trap vanaf het middenveld werd de bal op de lat gekopt, waarna de inzet van de rebound door Victor uit de hoek gedoken moest worden.
    Nog in de laatste minuut voor de rust kon PSV de voorsprong uitbreiden. Vanaf de linker zijkant mocht PSV een vrije trap nemen die bij de tweede paal ingekopt werd door Mees. Helaas voor hem kopte hij de bal op de binnenkant van de paal, maar Yorbe stond klaar om de bal alsnog binnen te tikken voor de 0-2. Het werd zelf nog bijna 0-3 toen Jeremy in dezelfde minuut nog de bal op de lat deed belanden.
    PSV behoud in de tweede helft de controle over de wedstrijd, maar heeft geluk dat MVV bij hun enigste kans de bal voor een lege goal op de paal mikken. Een paar minuten later moet PSV wisselen. Omdat er al een keer gewisseld was moest keeper Jurre als veldspeler ingezet moet worden. Aan zijn inzet zou het niet liggen, want hij stond al in het veld voordat de trainer had gezegd dat hij er in mocht. Uiteraard mocht hij in de spits gaan spelen. Daar kan ie het minste kwaad doen, maar hij staat nog geen 10 seconden in het veld staat als hij maar 1 centimeter tekort komt om zich onsterfelijk te maken. Ook daarna doet hij nog aardig mee, en hoewel het hele team alle vertrouwen in hem had, blijkt hij toch beter in vrije trappen buiten de goal te houden dan in vrije trappen binnen schieten.
    Hoe een vrije trap wel genomen moet worden liet Damian in de 30e minuut zien. Hij krulde een vrije trap indraaiend richting goal, de keeper kon de bal eerst nog net tegen houden, maar Dani was weer attent en tikte de 0-3 binnen. De resterende minuten gaat PSV nog nadrukkelijk op zoek naar nog een goal. Yorbe weet de lat nog te raken, en de 0-4 komt uiteindelijk nog van de voet van Jochem. Uit een corner krijgt hij in de drukte de bal voor zijn voeten, en uit de draai schiet hij binnen. Dit was ook meteen einde wedstrijd.