2-1
22 november, 00:00
FC Twente O19 logo
PSV O19 logo

Twente uit. Altijd moeilijk en de punten zijn nodig. Dan kom je in de kleedkamer en op de rode muur tegenover de deur staat met grote letters: Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus. Dat is een binnenkomer. We weten wat ons te doen staat. We beginnen goed en de eerste 15 minuten zijn in ons voordeel en dan om onverklaarbare reden laten we ons terugzakken. Twente wordt sterker ofschoon er de hele eerste helft maar een grote kans is geweest en die is voor ons maar gaat er niet in. De 45 minuten zijn om en we maken ons op voor de rust. We krijgen een inworp en deze gaat rechtstreeks naar een Twente speler en uit die voorzet wordt de bal langs Yanick gekopt. 1 – 0 in minuut 47. Rust. En dan is het ongelofelijk dat we in de kleedkamer ons alleen maar druk maken over futiliteiten en niet over de wedstrijd. Alleen de staf is doodziek van ons spel in die blessuretijd. We gaan de tweede helft uit een ander vaatje tappen. We zijn sterker en hebben meer spelaandeel. Alleen de kansjes worden nog niet omgezet in doelpunten. En dan is daar in de 89 minuut Sam die een goede actie afrond en een pass van Dani in de touwen jaagt. De 90 minuten zijn om. Het punt is binnen. Jaja. Twente krijgt nog wat extra tijd van de scheids en in minuut 93 is een ongevaarlijke situatie langs de zijlijn de oorzaak ervan dat de bal in hun bezit blijft en met een onvervalste punter weet de nr 11 langs onze (goed keepende) keeper te krijgen. Daar staan we dan. Met lege handen. Dan komen we de kleedkamer weer in en dan doen die woorden op die muur weer extra pijn. Geen punt mee de bus in. En de andere uitslagen zijn ook niet echt in ons voordeel zodat we uit de komende drie wedstrijden nog zeker wel zes of meer punten moeten halen om de eerste acht in de ranglijst te halen. Een onnodige nederlaag die volledig aan ons zelf is te wijten. Wat voelt dit shit. En dan ruim vier uur in de bus voor zo’n resultaat. Wat kan men naïef zijn tijdens een wedstrijd. Wat een waardeloos gevoel om terug naar huis te moeten. Dit is zoiets. Maar ja we weten ook dat een asbak op een motor waardeloos is.
    Dus volgende week tegen Vitesse moeten de punten in Eindhoven blijven. Mannen succes.