22 oktober, 00:00
Heerenveen/Emmen A1 logo
PSV A1 logo

Een Engelse week is de A1 niet op het lijf geschreven.
    Na weer een vermoeiende week, met de reis naar Londen, is het net of we de reis naar Heerenveen ook niet goed verwerken en beginnen we aan de wedstrijd zoals wel vaker, veel te slap. Na 25 sec al krijgt Heerenveen een kans voor een leeg doel maar ze schieten naast. Opgelucht ademen op de bank, hoe is dit mogelijk, en zeg niet dat er niet gewaarschuwd is. Maar geen nood er is nog niets gebeurd. Maar dan na 1 minuut en 5 sec. Een bal word breed gelegd en zie daar, daar is de Heerenveen speler weer en nu wel 1 – 0. We proberen de draad op te pakken en na 11 minuten gaan we weer in de fout en de 2 – 0 is een feit. Om de eerste helft dan ook maar af te sluiten is het Heerenveen dat in de 18e minuut ook de 3 – 0 op het bord zet. Dus ruststand 3 – 0.
    De tweede helft willen we de bordjes toch wel verhangen (zoals het spreekwoord zo mooi zegt) en we krijgen ook kansjes, nou eigenlijk wel kansen. Maar helaas staat het vizier van onze voorwaartsen niet op scherp. En zo laten we de kansen op een aanzienlijk betere tussenstand liggen. Wel is er nog een kleine opleving als Alexander de 3 – 1 maakt maar vlak daarna is het wederom heerenveen dat het verschil weer op drie goals brengt en de eindstand op 4 – 1 bepaald. En zoals al in het begin gezegd zo’n engelse week heeft ons nu niet veel plezier/succes gebracht. Volgende week zullen we toch echt uit een ander vaatje moeten tappen om een positief resultaat te halen want dan staat de derby tegen fc Den Bosch op het programma. Er ligt dus een schone taak voor de trainers weggelegd deze week om de kopjes weer helder en fris te maken en te laten zien dat we het wel kunnen.