2-5
22 september, 13:00
Feyenoord JO14 logo

Michon Roelofs

Zaterdag was Feyenoord O14 te gast op de Herdgang, voor de competitiekraker tegen PSV O14. PSV had nog geen punten verspeeld in de competitie en wilde dit zo houden. Wel een tegenvaller was dat er drie basisspelers geblesseerd zijn. Maar dit biedt dan wel weer kansen voor andere spelers om hun plaats terug te verdienen. Toch was het Feyenoord dat vandaag feller en scherper was dan PSV. Doordat PSV niet fel genoeg was kon Feyenoord uitlopen naar een 2-5 overwinning.

PSV kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd, in de 9e minuut was het Tim van de Heuvel, die de bal perfect kon voorzetten, Jason van Duiven kwam een centimeter te kort om de bal binnen te koppen. In de 19e minuut opent Feyenoord de score, de PSVers  geven veel te weinig druk op de bal, waardoor het voor de Rotterdammers wel heel makkelijk wordt gemaakt om door te lopen naar het doel van Bart Hamers en te scoren. Je zou zeggen PSV heeft hiervan geleerd en zal korter en feller erop gaan zitten, maar dit was niet zo. PSV was niet fel genoeg en gaf veel te veel ruimte weg aan Feyenoord. Hierdoor kon Feyenoord nog voor rust weglopen naar een 0-3 voorsprong.

Na de rust was PSV iets feller in de duels. Maar niet fel genoeg om het Feyenoord echt lastig te maken. In de 44e minuut kon PSV dan toch scoren. Michon Roelofs kopte de bal binnen na een voorzet van Renzo Tytens. Even leek het erop dat PSV wilde gaan doordrukken, maar in de 50e minuut liet men alles weer lopen en konden de Rotterdammers weer veel te makkelijk scoren. Uit een vrije trap van Emir Bars wist Khaled Rhazak nog wel te scoren. Doordat PSV op zoek ging naar nog een doelpunt, lag alles achterin open en wist Feyenoord nog de 2-5 te scoren. Ondanks het verlies, een leerzame pot voetbal voor de boys. Men weet nu dat men in zulke wedstrijden geen ruimte weg mag geven, want daar maakt de tegenstander simpel gebruik van en dan krijg je de deksel op je neus. Maar voor de trainers weer voldoende punten waaraan men deze week kan gaan werken. Om volgende week tegen FC Twente beter voor de dag te komen.