PSV O16 logo

2x

3x

PSV herstelt zich na zwakke eerste helft in Utrecht

PSV speelde zaterdag opnieuw een wedstrijd met twee gezichten. Onder toeziend oog van voormalig Hoofd Jeugdopleiding Jelle Goes, tegenwoordig HJO van FC Utrecht, werd een slechte eerste helft gevolgd door een veel betere tweede helft, waarin het team zich goed herstelde en de score uiteindelijk wist uit te bouwen tot een ruime 0-5.

Hoewel PSV bij rust al op een comfortabele 0-2 voorsprong stond door een eigen doelpunt en een goal van Ilyas, verbloemde die score het vertoonde spel. PSV speelde ronduit zwak en ongeïnspireerd en het was uitsluitend aan keeper Jules te danken dat Utrecht voor rust niet langszij kwam. Eerst greep hij uitstekend in toen de snelle spits van Utrecht alleen voor hem opdook, halverwege de eerste helft moest hij ingrijpen nadat aanvoerder Mylian als laatste verdediger de bal op nonchalante wijze verspeelde waardoor opnieuw een aanvaller alleen op hem af kon gaan. Meest typerend voor het daadkracht loze spel van PSV was hoe Naïm de kans verspeelde die hij kreeg toen de keeper van Utrecht de bal slecht verwerkte waardoor de middenvelder oog in oog met hem kwam te staan. Hoewel hij alle tijd had om een hoek te kiezen gaf hij de keeper nog kans om zijn inzet naast te werken. Mooiste goal van de middag viel desondanks in de eerste helft. In de 34e minuut gaf de naar de zijkant uitgeweken Milan de bal goed voor op de inlopende Ilyas, die de bal hard tegen de touwen schoot, 0-2.

Na in de rust flink wakker te zijn geschud, verscheen net als vorige week in de tweede helft een heel ander team op het veld. Met inzet en bezieling liet PSV de bal nu rond gaan, werden duels gewonnen, kansen gecreëerd en drie goals gemaakt. In de 50e minuut zocht Ilyas beheerst een hoek uit nadat hij de bal op een presenteerblaadje kreeg van de uitverdedigende keeper. Een kwartier later was Milan er als de kippen bij om de bal binnen te tikken toen de Utrechtse keeper een goed afstandsschot van Mo niet goed wist te verwerken en een paar minuten voor tijd bepaalde diezelfde Milan na een goede aanval de eindstand op 0-5. Volgende week zaterdag speelt O16 om 14:00 uur de uitwedstrijd tegen FC Volendam.

Jules Janssen; D’Leanu Arts (’68 Deveron Fonville) - Jenson Seelt - Mylian Jimenez (c) - Nawaaz Landfeld (’68 Jesse Giebels);  Naïm Matoug - Cel Teunen - Dylan Hopman (‘Joep Kluskens); Mo Nassoh - Milan van de Riet - Ilyas Bougafer (’52 Dyon Dorenbosch).