1-2
22 september, 00:00
Roda JC Kerkrade O.12 logo

We mochten vandaag vroeg uit de veren om te vertrekken naar Kerkrade. Daar wachtte Roda JC 012 op ons voor de 2e competitiewedstrijd.

We begonnen erg sterk aan de wedstrijd wat al snel leiden tot enkele kansen. Heritier sneed door de verdediging maar stuitte op de uitkomende Limburgse keeper. Hieruit volgde een corner die door PSV kort werd genomen. Mohamed Nassoh wist wel raad met deze kans en plaatste vanaf 16 meter de bal strak in de korte hoek. Er waren vijf minuten gespeeld en we stonden met 0-1 voor! De eerste helft werd er lekker gecombineerd door PSV 011 en we hadden het initiatief in de wedstrijd. Roda kwam weinig in de buurt van Robin. Tien minuten voor rust kwamen de zwart-gelen wel een keer in onze zestien wat een corner opleverde. Deze werd ingekopt door Roda maar Robin redde bekwaam. Helaas kon de rebound van dichtbij binnengetikt worden en was het 1-1. Met die stand gingen we de rust in.
    Na rust schoten we weer uit de startblokken. Mohamed-Amine Ihatarren leek met een mooie steekbal wederom Heritier voor de keeper te zetten. Het leek erop dat deze pass iets te scherp was en de keeper hem zou pakken. Maar onze Belgische linksbuiten versnelde en kwam in duel met de keeper. Hij won het duel en wist de bal geconcentreerd in een leeg doel te schuiven. 1-2. Door een aantal afstandschoten we nog wel gevaarlijk maar dit leverde helaas niets op. Daarna kregen we het steeds moeilijker en Roda zette aan. Dit leverde nog enkele hachelijke situaties op voor de goal van Robin. Door voor iedere meter te knokken wisten we de eerste competitieoverwinning binnen te slepen. Een heel mooi resultaat!

Vooral de eerste helft hebben we vandaag heel goed gevoetbald, in de tweede helft hebben we laten zien dat we een team zijn en voor elkaar door het vuur gaan.

Volgende week hopen we dit succes een vervolg te geven als we thuis tegen Helmond Sport 012 spelen.