22 september, 00:00
RJO / HE sc Heerenveen C1 logo
PSV C1 logo

Lokatie: Sportpark Skoatterwald
    Heerenveen- Na een lange, maar voorspoedige, busrit vanuit Eindhoven mochten de jongens aantreden voor de tweede wedstrijd van de beker. Het eerste duel werd door beide teams gewonnen.

Heerenveen begon fel aan het duel en zette PSV direct vast op eigen helft. Dit deden ze echter zonder echt gevaarlijk te worden. PSV ging hier goed mee om en stond binnen 12 minuten op een 0-2 voorsprong. In de 6e minuut opende Matthias de score door een geweldige spitsengoal. Lennerd kwam door op rechts, gaf de bal voor op Matthias die bij de eerste paal de 0-1 liet aantekenen. De doelpuntenmaker in de 6e minuut was in de 12e minuut verantwoordelijk voor de steekbal op Jaëll die de 0-2 binnen schoot. In minuut 25 kwam Heerenveen terug in de wedstrijd na niet goed ingrijpen in de verdediging. Gedurende de eerste helft werd er nagenoeg niets meer weggegeven. Doordat de afronding niet scherp was en de eindpass vaak te hard was, ging PSV met 1-2 de rust in.

Na rust ging PSV gecontroleerd op zoek naar de derde treffer. Jaëll kwam via de rechterkant op tot de achterlijn. Met een strakke pass zette hij Matthias vrij voor de keeper, waarna de spits koeltjes afrondde. PSV bleef de wedstrijd controleren en gaf nog 1 kans weg. De keeper verwerkte de bal slecht, maar hij maakte zijn fout goed door 1 op 1 de bal tot een corner te verwerken. Met nog 1 minuut op de klok counterde PSV naar de 1-4. Matthias liep op links de zestienmeter in. Zijn pass op Jaëll was perfect op maat en Jaëll maakte ook zijn tweede van de middag.

Kortom een prima overwinning die door meer scherpte voor het doel tot een hogere score had kunnen leiden. Op 24 November gaat PSV op bezoek bij Alphense Boys voor de laatste poulewedstrijd.

Mike van de Meulenhof; Jordan Teze, Tom Scheepers , Lassane Faye (Kaan Tanriver 45'), Ties van den Eijnde (Ymanuel Hurkmans 45'); Roel van Linschoten (53’ Ertem Bölükbas), Danté Rigo, Jaëll Hattu; Lennerd Daneels, Matthias Verreth, Karim Bannani.