7-1
22 september, 00:00
PSV C2 logo
RJO / FE Excelsior O.14 logo

Een PSV dat heel gedreven en scherp van start ging waardoor het na 10 min al een 2-0 voorsprong had. Het was Amar Catic die , na een uitstekende opening van Armando Obispo, de bal over de keeper van Excelsior lifte en Cody Gakpo die de bal in de verre hoek wist te plaatsen. Het positiespel bleef verzorgd maar het tempo lag iets te laag zodat Excelsior de schade beperkt hield. Net voor rust wist Armando Obispo toch nog 3-0 te maken na een goed ingeschoten vrije trap.

In de tweede helft had Excelsior duidelijk de opdracht gekregen om verdedigend ver in te zakken waardoor het voor PSV niet makkelijk werd gemaakt om tot echte doelkansen te komen. Het waren zelfs de Rotterdammers die de aansluitingstreffer maakten na een verkeerde keuze van ons in de opbouw. 3-1. Aan PSV om snel te reageren en dit resulteerde in een raszuivere hattrick van Justin Lonwijk, dit na assists van Amar Catic(2) en Cody Gakpo. Wederom Cody Gakpo die na een individuele actie de eindstand bepaalde. 7--1.

Lekens, Wallenburg, Fofana, Obispo, Van Breemen, Schoonbrood, Van den Berg, Lonwijk, Catic, Gakpo, Bosma

Wissels: Verhoeven voor Bosma, Dickens voor Obispo.