FC Volendam JO15-1 - PSV O15

 1. dinsdag 22 mei 16:30

  De Uitslag

 2. De Statistieken

 3. Het verslag


  PSV O15 speelt dit seizoen alleen nog wedstrijden tegen ploegen uit Noord-Holland. Zo komt AZ komende zaterdag naar De Herdgang en speelde het op deze dinsdagavond tegen FC Volendam. Een beetje apart, maar door diverse omstandigheden troffen beide ploegen elkaar nog niet eerder. Deze dag was het dan zo ver: de ploegen stonden in het stadion van Volendam tegenover elkaar. Volendam draait een verrassend goed seizoen waarbij het een fraaie vijfde plek bezette. 

  De eerste kansen waren voor PSV. Mylian Jimenez probeerde het met een schot van buiten de zestien. En even later legde PSV een prima één-twee op de mat met Dylan Hopman en Milan van de Riet, waarna Milan hard voorlangs schoot. Na 12 minuten was het bijna FC Volendam dat op voorsprong kwam toen het in het Eindhovense doelgebied even Comedy Capers leek waarbij geen PSV-er daadkrachtig optrad. Met enig fortuin ging de bal uiteindelijk over. Toch was het enkele minuten wel raak voor de thuisploeg. En ook nu lag weifelend optreden achterin aan de basis van het doelpunt. PSV herpakte zich echter goed en scoorde binnen een minuut al bijna de gelijkmaker. Maar helaas bereikte de voorzet van Dylan net geen PSV-er. PSV creëerde tot aan de rust nog een aantal kansen, maar Milan had weinig geluk in de afronding en stuitte een aantal keer op de prima Volendamse doelman. En ook Jasper Huijzer zag zijn schot door de doelman gekeerd worden. De grootste kans was vlak voor rust voor Iggy Houben die ook op de sluitpost stuitte.

  Na rust speelde het merendeel van het spel zich af op de helft van de thuisploeg. PSV dicteerde het spel en Volendam loerde op de counter. De Eindhovense ploeg creëerde een aantal prima aanvallen, maar het was of net niet of een Volendamse doelman die de gelijkmaker voorkwam. Nadat Jules Janssen in de 51e minuut goed redde op een inzet van dichtbij, kwam PSV een minuut later terecht langszij. Na een goede actie van Iggy kwam de bal voor de voeten van Dyon Dorenbosch die hard uithaalde en de bal via de binnenkant van de paal binnen zag vallen: 1-1. Na de gelijkmaker kreeg de ploeg van Edwin de Wijs nog wat kansen en mogelijkheden om de volle buit mee te nemen, maar iedere keer lukte het net niet. Geheel onverwachts kreeg het zelfs nog de deksel op de neus toen in de voorlaatste minuut even de organisatie weg was en een Volendammer nagenoeg ongehinderd het veld over kon steken om op het laatste moment de bal breed te leggen zodat de linksbuiten de winnende treffer kon scoren.

  PSV kreeg daarmee te weinig en kon zonder punten weer aan de terugreis naar het Zuiden beginnen.

  Opstelling: Jules Janssen; D'Leanu Arts, Jenson Seelt, Jesse Giebels, Nawaaz Landfeld (48' Deveron Fonville); Mylian Jimenez (60' Cel Teunen), Dylan Hopman (c), Mohamed Nassoh (36' Dyon Dorenbosch); Iggy Houben, Milan van de Riet, Jasper Huijzer (57' Martijn Zuijderwijk).