8-1
22 maart, 00:00
PSV C1 logo
FC Den Bosch C1 logo

PSV C1 wist de laatste 3 competitiewedstrijden niet in winst om te zetten. Waardoor het afgehaakt lijkt te zijn in de titelrace. Vandaag trof het in Den Bosch bovendien een stugge tegenstander waarvan het weliswaar uit met 0-3 wist te winnen, maar die sindsdien een forse stap omhoog zette op de ranglijst. Met een stevige 4e plek en met 'slechts' 5 punten minder dan PSV, draait het Bossche gewoon een prima seizoen.

PSV begon goed aan het duel. Nadat in de 5e minuut aanvoerder Justin Lonwijk bijna Leandro Fernandes in kansrijke positie bracht, was het in de 7e minuut wel raak. Een voorzet van rechts van Amar Catiç belandde bij de 2e paal waar Justin klaarstond om te schieten. Curieus genoeg kreeg hij de bal niet op zijn schoen maar eronder. Prachtig scoorde hij dan ook met zijn "onderkantschoen" door de bal in de verre hoek te 'schieten'.

Een prima begin natuurlijk, maar ook Den Bosch kreeg binnen het kwartier nog een grote kans door koppend uit een corner gevaar te stichten. PSV was duidelijk de bovenliggende partij en wist in de 23e de voorsprong te verdubbelen toen Yasin Aalillou in twee instanties het net wist te vinden na een goede voorzet van Amar.

Nadat Cody Gakpo in de 27e minuut zijn inzet met links door de Bossche keeper gekeerd zag worden, was het een minuut later toch raak. Na een vlotte aanval over links belandde de bal bij Robin Schoonbrood die zich eerst knap vrijkapte en vervolgens met een fluwelen passje de mee opgekomen back Jordan Teze vrij voor de Bossche goal zette. Jordan bleef rustig en schoof als een volleerde spits de bal langs de keeper in de verre hoek: 3-0!

Een minuut later was het wéér raak: Amar passeerde zijn directe tegenstander alsof die er niet stond, haalde de achterlijn en kon kiezen welke teamgenoot een poging op doel mocht wagen. Het werd Justin die knap afrondde en zo PSV's vierde en zijn tweede op het scorebord bracht.

Zo scoorden de 3J's (als we ons de dichterlijke vrijheid aan mogen meten om Yasin als J te beschouwen). En was het bij vlagen Genieten met hoofdletter van het PSV spel.

In de tweede helft zagen de toeschouwers hetzelfde spelbeeld: PSV de betere ploeg dat bij vlagen via goed combinatie door de Bossche linies sneed. Den Bosch kwam sporadisch voor de goal van Arne Lekens in die periode. Nadat Cody de pech had dat een voorzet op hem op het laatste moment nog net getoucheerd werd waardoor hij net niet kon scoren, was het Robin Schoonbrood die met links wél wist te scoren in de 45e minuut. Amper 6 minuten later was het Yasin die na een knappe solo vanaf helft van Den Bosch goed de bal achter de keeper schoot: 6-0. En dat voor een ploeg die het eigenlijk de hele competitie al moeilijk heeft om het net veelvuldig te vinden.

De koek was echter nog niet op! Want Leandro Fernandes wist ook weer zijn doelpuntje mee te pikken na een technisch hoogstandje. Zeven minuten voor tijd scoorde Justin zijn derde van de middag na een prima voorzet van rechts van Baggio Wallenburg.

Even leek PSV op weg naar de dubbele cijfers. Maar Leandrp was ongelukkig met zijn kopbal na een voorzet op maat van Yasin. Omdat de aanvallen van PSV in de eindfase wat slordiger werden, viel de 9e treffer maar niet. Tja, die viel wel, maar aan de andere kant. Nadat in eerste instantie keeper Arne Lekens nog redding wist te brengen, kon een Bossche speler randje buitenspel vanuit de rebound toch de Bossche eer te redden.

Met een, meer dan terechte en ruime, overwinning tankte PSV vertrouwen op weg naar de volgende wedstrijd. En dat is niet zo maar een wedstrijd! Het is de wedstrijd in de halve finale bekervoetbal tegen AZ. Komt dat zien en ons steunen volgende week zaterdag 29 maart om 13.00u op De Herdgang!

Arne Lekens; Baggio Wallenburg, Lars Dickens, Gaétan Bosiers, Jordan Teze (63' Sekou Sidibe); Robin Schoonbrood, Leandro Fernandes, Justin Lonwijk (c); Amar Catiç, Cody Gakpo, Yasin Aalillou.