1-3
22 februari, 00:00
Willem II/RKC C1 logo
PSV C1 logo

Na de prachtige bekeroverwinning vorige week op Feyenoord, stond dit weekend de competitiewedstrijd tegen Willem II op het programma. Vreemd genoeg was de laatste wedstrijd voor de competitie eind januari óók tegen Willem II. De uitslag van die wedstrijd was 1-1 nadat beide doelpunten uit penalties vielen. PSV speelde een heel groot gedeelte van de wedstrijd met 10 man nadat doelman Arne Lekens met rood weggestuurd was.

Al binnen de minuut dreigde Arne het veld weer voortijdig te moeten verlaten. Na een bal weggetrapt te hebben bleef hij geblesseerd liggen. Maar gelukkig kon hij doorspelen.

PSV kwam al snel op voorsprong. Want in de 2e minuut was het Amar Catiç die met een fabelachtige hakbal de 0-1 aantekende. De prachtige aanval die hier aan voorafging werd opgezet door Sekou Sidibe die in de middencircel eerst een Willem II speler poortte en daarna de bal meegaf aan Justin Lonwijk. Die vervolgens de naar links uitgeweken Amar goed aanspeelde. Amar gooide er een paar schijnbewegingen uit alsof hij op de Winterspelen in Sochi meedeed aan de reuzeslalom. In sneltreinvaart denderde hij door de Tilburgse achterhoede en haalde de achterlijn. Zijn voorzet belandde in een woud van benen en vanuit de "flipperkast-situatie" belandde de bal plotseling in de buurt van Amar die met een majesteuze beweging de bal achter de keeper "hakte". Wat een weergaloze start in een voor PSV traditioneel lastig duel.

Amper een paar minuten later stuurde Leandro Fernandes de weer op zijn vertrouwde rechterflank teruggekeerde Amar diep. Maar helaas werd zijn hoge voorzet net voor het hoofd van spits Cody Gakpo door de keeper geplukt. Die daarna snel met een verre uittrap de Willem II spits aan het werk zette. Gelukkig kon Abou Kone het gevaar ten koste van een corner indammen.

Na 18 minuten spelen verdubbelde PSV de voorsprong. Leandro pikte de bal op halverwege de Willem II helft en legde breed op de meegelopen Amar die met een bekeken schuiver de 0-2 scoorde. Dik verdiende voorsprong voor het technisch betere team uit Eindhoven dat zich het beste aanpaste aan dd omstandigheden. Naast een stevige wind was het veld belabberd en hobbelig. Ik vernam zelfs dat het veld in aanmerking komt als trainingsveld voor het Nederlands Mogulskiën-team...

Snel na de tweede Eindhovense treffer zwijnde PSV toen uit één van de Tilburgse uitvallen de spits in kansrijke positie vol de paal trof. Even later moest Arne redding brengen bij een gevaarlijke vrije trap van Willem II. Maar PSV bleef het spel dicteren en was een aantal keer dichtbij de 0-3. Voor rust werd het net echter niet meee gevonden.

In de 2e helft zette Willem II vroeger druk en PSV had het even moeilijk. Een vrije trap van 17 meter ging via de muur langs en in de 44e minuut moest Abou Kone op de doellijn redding brengen. Toen PSV eindelijk weer aan voetballen toekwam en serieus aan een aanval dacht, was het meteen raak. Een één-twee tussen Baggio Wallenburg en Cody Gakpo bracht laatstgenoemde in kansrijke positie. Zijn inzet werd nog geblokt maar Willem II kon de bal onvoldoende uitverdedigen zodat de bal bij Sekou belandde. Die weliswaar de bal niet vol raakte, maar genoeg om de keeper in de korte hoek te verschalken: 0-3.

Wedstrijd gespeeld zou je zeggen. En dat was ook zo. PSV was een aantal keer dichtbij de 4e treffer. Met name Leandro was ongelukkig in de afronding. Eerst ging zijn schot langs de doelman maar kon een verdediger nog met enig fortuin redding brengen. En niet veel later kon de kleine teen van de keeper nog net redding brengen. Ook Cody stuitte in de slotfase op de Tilburgse doelman waardoor de wedstrijd in een simpele 0-3 leek te eindigen. Diep in blessuretijd wist Willem II echter toch nog de eer te redden. Een vrije trap van 17 meter werd door Arne nog aangetikt, maar belandde via de paal weer in het veld waarna een meegelopen Willem II-er eenvoudig kon scoren: 1-3.

Jammer van de tegengoal, maar een compliment aan het team is op zijn plaats vandaag. Zeker gezien het feit dat in de basis vandaag 2 spelers van de D1 en eentje van de C2 startte. En daarnaast twee spelers van de C2 invielen. De drie punten gingen terecht mee naar Eindhoven, waarmee het, na het verlies vandaag van koploper Sparta, weer volop meedoet in de titelrace.

Arne Lekens; Baggio Wallenburg, Aboubacar Kone, Gaétan Bosiers, Jordan Teze; Davy van den Berg (57' Tijn Daverveld), Leandro Fernandes, Justin Lonwijk (c); Amar Catiç, Cody Gakpo, Sekou Sidibe (61' Remco Evenepoel).

Gele kaart: Gaétan Bosiers (vasthouden tegenstander)