1-7
22 januari, 00:00
TOP D1 logo
PSV D1 logo

Na het verlies vorige week tegen VVV/ Helmond Sport D1 was het zaterdag zaak voor PSV D1 om tegen Top Oss een optimaal resultaat neer te zetten. Niet alleen omdat PSV dat door zijn stand verplicht is (Top Oss is met één punt uit 13 wedstrijden de zwakste broeder uit de groep), maar zeker ook om de nummer twee Den Bosch van het lijf te houden. Wie kampioen wil worden, zal zijn wedstrijden moeten winnen. Zo simpel is het.
    In Oss startte PSV, zonder de zieke Tom Scheepers en Koen Vos, met een driemansverdediging waarmee coach Claudio Braga meteen zijn offensieve bedoelingen liet zien. Een goede keuze bleek al snel, want behoudens een periode van tien minuten vlak voor rust, kon Top Oss geen moment een vuist maken. Het team mist voetballende kwaliteiten, maar wordt ook niet echt positief gesteund door een enthousiaste trainersstaf. Zo win je nooit wedstrijden.
    Maar genoeg hierover, het spelverloop. Het begin is rommelig en Top Oss graaft zich eigenlijk al meteen in in het eigen strafschopgebied. PSV staat in die beginfase iets te veel stil en echt kansen ontstaan er niet. Tot de vijfde minuut, dan is het meteen raak. Een slechte terugspeelbal van een Top-verdediger wordt door Matthias Verreth onderschept. Hij omspeelt de keeper en schiet keurig binnen: 0-1. Amper vijf minuten later is het opnieuw raak. Verdediger Ymanuel Hurkmans zet Lennerd Daneels diep die een prima voorzet aflevert bij Matthias. Matthias kopt in de handen van de keeper die loslaat. In de scrimmage is Mink Peeters attent en legt de 0-2 erin.
    Het lijkt er dan op dat PSV makkelijk doorstoomt na een grote overwinning, maar de Eindhovenaren hebben moeite om een gat te prikken in de dichte verdediging van Top Oss. Giovanni Nicolaas probeert het van afstand met een lekker schot meteen gevolgd door een prettige combinatie tussen Ties van den Eijnde en Mink. Het schot van Mink wordt geblokt door de keeper. In de 20e minuut opnieuw een aanval op rechts die lijkt op de aanval waar het doelpunt van Mink uit voortvloeide. Ymanuel speelt Lennerd mooi diep aan, Lennerd slingert de bal voor en Matthias zet in. Deze keer geen doelpunt voor de Belgische spits. Drie minuten later is het echter wel raak voor PSV. Met een dieptepass stuurt Ties Joey op links weg. Joey vindt uiteindelijk Matthias die kaatst met Gio. Gio schiet dan uieindelijk de bal hoog in: 0-3.
    Merkwaardig genoeg volgt er dan een sterke periode voor Top Oss waarbij de verdediging met Ymanuel, Roel van Linschoten en Jeroen Swinkels op de proef wordt gesteld. Eerst pareert keeper Ieke Scheerhoorn een prima ingeschoten vrije trap, vervolgens grijpt hij uitstekend in op een nieuwe uitbraak. Maar in de 29e minuut is het dan toch raak voor Top Oss. Uit een corner (wéér een dood spelmoment!) kopt een Osse speler de bal achter Ieke. PSV laat Top Oss echter niet nog dichterbij komen. Vlak voor tijd zetten Mink en Ties een combinatie op die bij Gio terecht komt. Gio stuurt Lennerd diep die knap een verdediger uitkapt en de keeper verschalkt: 1-4.
    Na de rust wat omzettingen. Zohair Labyad en Ertem Bölükbas vervangen Joey Konings en Jeroen Swinkels, later komen Mats Grotenbreg en Twan Demin ook nog voor Mink en Matthias in het veld. Het is al weer snel raak in de tweede helft, hoewel aan dit doelpunt een penetrant luchtje van buitenspel hangt. Lennerd mag van de scheidsrechter in ieder geval doorlopen na een dieptepass van Dante Rigo, vindt Gio die zijn tweede treffer binnenschuift: 1-5. Meteen daarna eigenlijk valt de 1-6 als Ymanuel op links Mink vindt en Mink koelbloedig de onderlangs keeper verschalkt.
    Invallers Mats en Twan krijgen dan goede kansen en even later zijn Mats en Twan opnieuw betrokken bij een goede aanval die eindigt bij Zohair die in één keer de volley neemt maar net naast schiet. Na een pass van Gio krijgt Twan dan toch zijn doelpunt, in de 24e minuut rondt hij een solo prima af na eerst de paal geraakt te hebben. De rebound betekent 1-7. Ties krijgt dan nog een grote kans op een mooie actie van Zohair maar hij speelt de bal te ver voor zich uit. Meteen daarna is het Dante Rigo die met een heerlijk schot van afstand bijna de keeper verschalkt. Het is de laatste actie van de wedstrijd die makkelijk wordt gewonnen. Omdat ook Den Bosch wint, blijven de Bosschenaren in het spoor van PSV. Den Bosch heeft een wedstrijd minder gespeeld en vijf verliespunten meer. Bij winst in de inhaalwedstrijd kan Den Bosch het verschil dus terugbrengen tot twee punten.