1-7
22 januari, 00:00
Geldrop/Houta Bouw D1 logo
PSV D2 logo

De eerst verplaatsing van PSV D2 was richting Geldrop. De vorige confrontatie was geëindigd op een klinkende overwinning voor PSV, namelijk 12-0. Of het dit keer ook zo een vaart liep was maar de vraag. Trainer Bastiaan kon beschikken over een volledig fitte kern.

We troffen een goed georganiseerd Geldrop want na 10 minuten stond het nog steeds 0-0. Dit was al lang geleden. Lag het aan het echte gras ipv het kunstgras? De controles en het inspelen verliepen moeilijker dan anders, maar geen paniek het was gewoon weer even wennen.

10 minuten wennen waren voorbij en de diesel kwam op gang. Het inspelen gebeurde beter, de controles waren top, dat moest zich omzetten in goals. En zo geschiedde.
    Amar stak het vuur aan de lont, met een knappe goal door de benen van de doelman. 0-1.
    2 minuten later een Tilburgse combinatie, Amar terug tot bij Justin en het stond 0-2.
    Ik kon dan nauwelijks bijhouden met schrijven want weer één minuutje later ging Ruud met de bal aan de haal, opnieuw tot bij de vrijstaande Justin, en 0-3. Hoe een machine op toeren komt….
    Geldrop stond erbij en keek er naar. Dan wordt de handrem weer opgetrokken en puft de trein richting rust.

De keeper van Geldrop houd dan vervolgens Cody, Ruud en Justin nog van een doelpunt of het ging weer richting dubbele cijfers.

Net voor de rust een vrije trap van de thuisploeg, geen probleem voor Pepijn, en op slag van rust opnieuw een vrije trap, maar dit keer gaat de bal over. En toch geeft Geldrop niet op want in de blessure tijd van de eerste helft scoren ze toch nog. Het eerste schot van de aanvaller wordt nog knap gepakt door Pepijn maar op de goed gevolgde tweede spits is hij kansloos. 1-3.

Al bij al een verdiende goal voor de thuisploeg die ondanks de sterkte van PSV steeds probeerde voetballend een oplossing te zoeken.
    1-3 is ook de ruststand.

Nieuwe doelmannen na de rust bij beide ploegen en de thuisdoelman kan zich onmiddellijk onderscheiden op een schot van Amar.
    Sporadisch gevaar van de thuisploeg levert een schotje op dat over gaat, en bij een vrije trap staat Arne op de juiste plaats. Bij de directe spelhervatting van Arne komt Amar in balbezit goede voorzet tot bij Roland en het is 1-4. Geldrop koud gepakt.

Na een kwartier in de tweede helft schildert Cody een hoekschop op het hoofd van Amar en die knikt binnen. 1-5.

Twee minuten later waant Jordan zich Maradonna, en vertrekt voor een solo door de as van het veld, alles en iedereen voorbij, knap pasje tot bij Cody en die hoeft maar binnen te tikken. 1-6. Voetbal kan toch mooi zijn.

En nog heeft Jordan er niet genoeg van, want als hij iets later in balbezit komt levert hij met een knappe lobbal één van de mooiste doelpunten van de wedstrijd af. Hij kan op applaus rekenen van zowel trainers, medespelers als supporters. Voor diegenen die de tel kwijt zijn, het is 1-7.
    Cody creëert voor zichzelf nog een kans en komt oog in oog te staan met de doelman, maar die vindt 7 tegendoelpunten meer dan genoeg en pakt knap.

Huseyin probeert de keeper nog te verschalken maar ook hier geeft deze geen krimp.
    Armando riskeert op het einde van de wedstrijd nog lijf en leden met een tackle, precies op het juiste moment op de juiste plaats. Knap gedaan.
    De eindstand 1-7.

Een goed voetballend Geldrop stoot op een, ook goed voetballend PSV. Eigenlijk best wel een aangename wedstrijd om volgen. Veel goals gezien en met momenten oogstrelend voetbal. Best leuk om zo een zaterdag voormiddag door te brengen. De afwezigen hadden WEER ongelijk.