2-2
21 november, 00:00
Helmond Sport D2 logo

Met Helmond Sport heeft PSV ( althans toch de lichting ’99 ) traditioneel een zware tegenstander.
    Uit de vorige duels haalde we niet veel positieve resultaten. Maar tradities zijn er om te verbreken.
    In de beginfase van de wedstrijd kampeert Helmond op de speelhelft van PSV dus we wisten meteen dat het weer geen “parkwandeling” ging worden.
    Dat de jongens van Helmond groot en stevig waren hadden we in de eerste wedstrijd al door. Toen gingen we gevleid met 2-3 winnen.

Nu was het net iets anders. Na zes minuten was het al prijs, de verdediging uitgespeeld, en de spits alleen op Stan af,
    die kan in eerste instantie nog knap redden maar kan dan niet voorkomen dat een goed gevolgde bezoeker het leer nog binnenduwt. 0-1. Verdiend voor Helmond.
    Drie minuten later hangen de bordjes terug gelijk. Mooie actie van Björn (die op de linkerkant de zieke Steven Bosma vervangt) gemeten voorzet tot bij Rafaël,
    die kapt zijn verdediger uit en knalt overhoeks binnen.1-1. We kunnen herbeginnen.
    Na 18 minuten heet standje voor de goal van Stan, Robin probeert weg te werken, tegen het been van een aanvaller en opnieuw moet Stan alles uit de kast halen om de 1-2 te vermijden.
    Baggio en Armando verdedigen alsof hun leven er van af hangt en grijpen elk één keer in waar het weer heel erg nodig was. PSV speelt met vuur.
    Na 21 minuten is het dan toch weer raak voor de bezoekers, hoge voorzet van op de rechterkant, iedereen kijkt een beetje naar elkaar en de bal valt aan de tweede paal binnen.
    Dit was een te vermijden doelpunt. Dat weten de jongens natuurlijk ook wel en ze gaan weer voor de gelijkmaker. Op een vrije trap van Jordan lukt dit nog bijna ook,
    Cody neemt de bal in één keer op de slof, maar zijn volley gaat echter net over.
    Ruud die een niet gefloten buitenspelfase in dank aanneemt gaat op doel af, maar zijn schot spat uiteen op de lat. Jammer, want na deze fase gaan we rusten.

De ruststand 1-2 was een perfecte weergave van het spelbeeld. Helmond Sport was gewoon de betere ploeg.

Na de rust ( met een preek van trainer Colin die nodig was ) moet het voor de thuisploeg beter, willen we de wedstrijd positief afsluiten.
    Het begint goed, Jordan met een pass tot bij Ruud maar net iets te ver, en Ruud ziet de bal over de doellijn rollen.
    Na 33 minuten weer een heet standje, nu voor het doel van Arne, maar de bal valt precies tussen de benen van “het Belgske” en die kan simpel oprapen.
    Jordan stuurt onmiddellijk na die fase James diep, maar James besluit op de doelman.
    De vrije trappen blijven ook gevaarlijk, zeker als die getrapt worden net onder de lat. De vrije bal die Helmond Sport krijgt valt er precies op, een gelukje voor Arne.
    Eén minuut later hoge bal van de bezoekers, opnieuw op de lat. Volgens begeleider Nicky zaten er engeltjes op het doel van Arne.
    Helmond blijft sterk voetballen en de 1-3 is dichter bij dan de 2-2.
    En toch komt de stand terug in evenwicht. Ruud op snelheid door, de zestien meter in, maar hij wordt getorpedeerd door een verdediger. Terechte strafschop.
    Cody plaatst zich achter de bal en knalt beheerst binnen. 2-2.
    In de laatste drie minuten valt er niet veel meer te beleven en de scheidrechter fluit dan ook voor het eindsignaal.

2-2. Een duidelijk voorbeeld dat de sterkste ploeg niet altijd garant staat voor een overwinning. Eén punt gewonnen is een betere uitdrukking dan 2 punten verloren in dit geval.