Damian Timan
  3. Wedstrijdverslag

Het verslag

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen FC Emmen op het programma. we moesten eerst een lange busrit van twee-en-een-half uur achter ons krijgen en daar aangekomen was er een veldcross bezig. Ook altijd mooi om te zien, maar daar kwamen we uiteraard niet voor.

De wedstrijd begon, PSV nam meteen het initiatief om het spel te maken. FC Emmen speelde met een diepe pits, die steeds de opbouw van ons probeerde te verstoren en de thuisploeg zakte ook steeds op eigen helft terug. Wij wilden het compact houden en kantelden steeds over de as van het veld van links naar rechts, zodat we daarvan konden profiteren. In het begin ging het stroef, maar naar mate de wedstrijd vorderde ging het steeds beter en kregen we meer kansen om de achterlijn te halen en voorzetten te geven. Maar iedere keer zat er een speler van FC Emmen tussen.

FC Emmen ging steeds meer lange ballen naar voren spelen in hoop dat PSV een fout ging maken. En zo geschiedde in de 56e minuut. We stonden allemaal op de helft van FC Emmen en die speelden vervolgens de lange bal. Een speler van thuisploeg kopte de bal over de verdediger van PSV heen, zodat de spits direct op doel kon schieten: 1-0. PSV zette nog meer druk en liet zien dat ze de wedstrijd nog steeds konden en wilden winnen. In de 68e minuut tikte Yorbe Vertessen de 1-1 binnen. PSV deed er nog tandje bovenop en FC Emmen had niets meer in te brengen. Damien Timan schoot PSV in de 83e minuut via een afstandsschot op voorsprong: 1-2. Maar de winst kwam er niet, want vanuit een corner scoorde FC Emmen die in blessuretijd helaas nog de 2-2.

Opstelling :1 Jurre Schaafsma; 2 Shurandy Sambo, 3 Mees Krekels 4 Elgero King (78’, Emmanuel Matuta La Nkenda Nosa ), 5 Ian Maatsen; 6 Damian Timan, 7 Nigel Thomassen, 14 Kees van Lindert ; 9 Yorbe Vertessen 10 Mohammed Aminr Ihattaren en 11 Jeremy Antonissen (60’, Beslan Sagov).

Wisselspelers: 12 Beston Sagov, 8 Dennis Vos, 15 Emmanuel Matuta La Nkenda Nosa en 16 Victor Camps .