21 oktober, 00:00
PSV F1 logo
PSCK E1  (7:7) logo

4x 15 minuten genieten

Vandaag stond er voor de jongens van PSV F1 een zware wedstrijd op het programma. Om een keer echte weerstand te krijgen was het E1 team van PSCK uit Zaandam uitgenodigd. Dan weet je in ieder geval vooraf dat er niet zomaar overheen loopt. Vol aan de arbeid dus!
    PSV begon sterk aan de wedstrijd en ging met volle overgave richting het vijandelijke doel. Het was Ruud die dicht bij een treffer was, maar zijn schot spatte op de paal uiteen. Bij het eerste gevaar voor het doel van de dappere Merijn (samen met Pepijn en James "gewoon" 1e jaar F-pupil!), was het raak. Een goed genomen corner werd bij de 2e paal binnengetikt: 0-1
    De PSV-ers waren niet erg onder de indruk, want binnen de minuut was het al gelijk. Een solo van James vanuit de achterhoede eindige met een schot op de paal en het was Luc die de rebound het best wist te verwerken: 1-1
    Net voor het einde van het eerste kwart liet Cody zien fysiek weinig onder te doen t.o.v. zijn tegenstander, en op doorzettingsvermogen maakte hij beheerst de 2-1.
    Al snel in het 2e kwart wilde PSCK orde op zaken stellen. Het waren Armando (perfecte sliding) en Pepijn (mooie redding) die de Zaandammers het scoren wisten te beletten. Terwijl PSV in de aanval was moest men toch de 2-2 incasseren. Een verre doeltrap van de keeper belandde achter de verdediging en in 1 tegen 1 wist PSCK te scoren. Opnieuw wist PSV dit dompertje goed te verwerken en via 2 doelpunten wist men een gaatje met PSCK te slaan. Allereerst speelde Robin zich op links vrij en joeg de bal snoeihard in de kruising: 3-2. Vervolgens nam Bjorn een corner ineens op de pantoffel: 4-2. 2 prachtige doelpunten!
    De toeschouwers hadden al genoten van een helft prachtig jeugdvoetbal, maar nog was de koek niet op.
    Met James in de punt van de aanval oogde de PSV defensie iets kwetsbaarder. Merijn moest een keer handelend optreden, maar was de 2e keer kansloos bij een hard afstandschot. Bij een snel uitgevoerde counter was er even géén verdediger te bekennen en zo stond het plotseling weer gelijk: 4-4
    Opnieuw gingen de PSV-kopjes niet naar beneden. Integendeel! Een corner werd door Baggio tegen de paal gekopt en Bjorn was attent: 5-4.
    Even op adem komen voor het laatste kwart.
    Balverlies in de achterhoede van PSV werd meteen afgestraft: 5-5.
    PSV ging weer vol in de aanval. Armando zag zijn afstandschot de bovenkant van de lat raken. En ook Jordan probeerde het een paar keer van afstand. Goed doorzetten van Ruud resulteerde uiteindelijk in de winnende treffer. De verdediger van PSCK passeerde op een erg sneue manier zijn eigen doelman. Eindstand van deze zinderende wedstrijd: 6-5!
    De ontlading na het laatste fluitsignaal was erg groot en resulteerde in een vreugdedans en het zingen van de yell.
    Dat de PSV-ers door het dolle heen waren liet men bij de penalties zien. Iedereen nam zijn penalty met de verkeerde voet. Dit leidde tot grote hilariteit onder het vriendenteam.
    Beide teams de complimenten voor deze reclame voor het jeugdvoetbal. We hebben er van genoten!