21 september, 14:00
PSV O17 logo
FC Utrecht JO17-1 logo

Eerste verliespartij PSVO17

PSV onder 17 is tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Op een mooie nazomerse dag was FC Utrecht met 0-2 te sterk.

Lang bleef de 0-0 op het scorebord staan en wisten beide partijen weinig te creëren. Behoudens wat kleine kansjes over en weer hadden beide keepers het niet druk. FC Utrecht leek in de 33e minuut op een 0-1 voorsprong te komen, ware het niet dat het doelpunt door de scheidsrechter werd afgekeurd wegens buitenspel. De rest van de eerste helft, waar aanvoerder Jiminez na 35 minuten geblesseerd uitviel, kon als slordig worden omschreven.

Er veranderde aanvankelijk weinig aan het spelbeeld in de tweede helft. Waar PSV wel meer balbezit had, resulteerde dan niet in echte kansen. Utrecht wist doelman Van Lare met wat plaatstootjes te testen, maar in veel resulteerde dat niet. Tot in minuut 85 scheidsrechter Weeda de bal op stip legde, na een overtreding van Jesse Giebels. Op die inzet had Aron van Lare geen antwoord.

Waar PSV op zoek ging naar de gelijkmaker, viel er nog een doelpunt voor FC Utrecht. Mohamed Akharaz zag doelman Van Lare ver voor zijn doel staan en ging voor zijn kans. Vanaf 60 meter wist hij de bal in het doel van PSV te krijgen en daarmee de eindstand te bepalen: 0-2.

Een leerzame middag voor PSV onder 17. Waar het maken van doelpunten de voorbije wedstrijden geen probleem was, lukte het vandaag niet. Volgende week zaterdag kunnen de jongens zich revancheren tegen NEC. Aftrap ditmaal om 12.00 uur, op Campus de Herdgang.