Ajax AFC JO15-1 logo

Isaac Babadi
  2. Wedstrijdverslag

Jammerlijke nederlaag PSV O15 tegen rivaal

Na de verloren topper vorig weekend tegen Feyenoord (3-1) verlies, trad de O15 vandaag op de eigen Campus De Herdgang aan tegen een andere topper: Ajax. De Amsterdammers hadden na twee speelondes nog steeds het maximaal aantal punten en bouwden ook een indrukwekkend doelsaldo op met 11 voor en slechts 1 tegendoelpunt. Zou PSV zich kunnen herstellen van het verlies vorige week?

De weersomstandigheden voor eind september waren prima: heerlijk najaarszonnetje en dito temperatuur. En een mooi affiche dus. In de beginfase hadden de gasten het meeste balbezit. PSV loerde op de kansen om de snelle spitsen in stelling te brengen. Zo ontspon zich een mooie openingsfase, zonder overigens grote kansen. Tot de 11e minuut....met een lange bal kon Ajax één van de snelle voorwaartsen in de zestien brengen en Bram Rovers kon hem alleen via een overtreding tot stoppen brengen. Gele kaart voor Bram en een penalty voor Ajax die omgezet werd in een doelpunt. Amper twee minuten later kon Bart Hamers weer bijna de bal uit het doel halen, maar ditmaal kon hij nog net met zijn voet redding brengen. PSV probeerde het wel, maar de eindpass was vaak net niet op maat. In de 17e minuut werd het toch gevaarlijk toen Julian Kwaaitaal de bal meenam en de bal in de ruimte speelde op Elvic Jager die vervolgens op de keeper stuitte waarna de rebound van Isaac Babadi naast ging. Het spel golfde op en neer en beide teams hadden mogelijkheden om te scoren. Zo kreeg PSV in de 33e minuut een grote kans toen Tim van de Heuvel de bal goed onderschepte en de bal via Isaac en Elvic voor Onesime Zimuangana belandde die hard uithaalde. Maar de Ajax doelman tikte stijlvol de bal uit het doel. Vlak voor rust kreeg PSV de deksel op zijn neus toen een Ajacied de bal op de rand van de zestien kreeg en de bal binnenschoot: 0-2.

Na rust liet Ajax een grote kans op 0-3 liggen waarna PSV zich steeds meer kn de wedstrijd knokte. Het werd ook beloont voor zijn inzet toen Elvic na een knappe individuele actie in de zestien onderuit werd gehaald. Ook nu volgde een gele kaart en een penalty. Aanvoerder Isaac Babadi ontfermde zich hierover en faalde niet. En bracht de aansluitingstreffer op het bord: 1-2. PSV ging op zoek naar meer en was ook dichtbij de gelijkmaker toen linksback goed doorkwam en een goede voorzet gaf. Helaas bereikte deze net Onesime niet, maar kreeg PSV wel een corner. Deze leidde tot chaos in de Ajax defensie maar leidde uiteindelijk niet tot de gelijkmaker. Sterker nog: in de 70e minuut besliste Ajax het duel toen het razendsnel omschakelde en de 1-3 scoorde. Dit werd meteen de eindstand.

Opstelling: Bart Hamers; Reza El Meliani, Bram Rovers, Joëll Gill'ard, Renzo Tytens; Emir Bars, Tim van den Heuvel (68/Jason van Duiven), Isaac Babadi (c); Elvic Jager, Onesime Zimuangana, Julian Kwaaitaal (50/Arthur Piedfort).

Gele kaart: Bram Rovers en Elvic Jager